Juan Muñiz salva els mobles

Una falta magistral llençada pel mitja punta a cinc minuts del final dóna un punt a l’equip de Vicente Moreno, que empata a casa contra el Llevant (1-1)

Giner ha tornat a ser titular.

Juan Muñiz salva els moblesOlívia Molet

Empat amb sabor a més d’un Gimnàstic de Tarragona que és capaç de refer-se d’un golàs de Chema a la sortida d’un córner gràcies a una diana de Juan Muñiz, a cinc minuts del final, en un servei de falta que deixa amb la boca oberta els aficionats del Nou Estadi.

Fins a nou baixes presentava el conjunt tarragoní en un duel tan complicat com el que li havia de presentar el Llevant. Quatre futbolistes estaven amb les seves seleccions, mentre que altres cinc, per molèsties o lesions de gravetat, no podien saltar a la gespa.

No van poder ser a Tarragona Dimitrievski, Kakabadze, Madinda ni Djetei, que estaven concentrats amb les seves respectives seleccions per diversos compromisos. Deixant de banda Reina, lesionat de gravetat pel trencament múltiple de peroné, també causaven baixa, per molèsties, Lobato, Tejera, Uche i Stephane Emaná. Vicente Moreno va haver de convocar el porter de la Pobla Perales, i també va venir de la Pobla Ojeda, que va deixar Jean Luc fora de la convocatòria per motius tècnics.

Les baixes van obligar el Nàstic a jugar molt diferent al que està habituat. El fet d’haver d’apostar per Xavi Molina i per Zahibo a la medul·lar va motivar que la fluïdesa en el joc dels locals no fos l’habitual. Sense Tejera i Lobato, aquest equip perd en sortida de pilota. Però per a Vicente Moreno no hi ha res impossible. Segurament, no hi ha res que sigui difícil per al tècnic valencià, que sempre és capaç de trobar solucions als problemes i, fins i tot, en ocasions, convertir-los en solucions. Amb aquesta tessitura, Álex López es convertia en el protagonista de tot l’atac grana. El tarragoní es va fer un fart de córrer, lluitar i baixar pilotes que és, precisament, el que li van demanar al principi del partit. Mentrestant, Muñiz intentava, des de la segona línia, recollir algun refús.

L’asturià va ser, precisament, el protagonista de la primera acció amb cert perill del Nàstic. Una falta llunyana, als dos minuts, que va topar a la tanca.

A les línies del Nàstic les costava connectar entre elles i el Llevant, tot i que tímidament, buscava alguna acció ofensiva. En va trobar una mitjanament clara als divuit minuts quan Morales, l’home més perillós dels valencians, va marxar per banda esquerra, va deixar assegut a Suzuki, però en el moment de servir-la va trobar-se amb un gran Mossa, que va desviar l’esfèrica.

L’àrbitre, lamentable

L’àrbitre va ser, dels 23 sobre la gespa, el menys encertat de tots. Ja a la primera meitat, mostrant targetes a Molina i Zahibo quan n’hi va haver de molt més clares, va deixar mostres del que passaria. Als 26 minuts, entrada brutal de Postigo a Álex López que ni tan sols va ser sancionada. A partir d’aquí, decisions poc comprensibles que van fer enfadar, i molt, al Nou Estadi. L’únic xut a porta dels tarragonins, als 33 minuts, a càrrec d’un Àlex López que, amb l’esquerra, i des de lluny, no va poder intimidar Kile Vegas.

Va sortir una mica més animat el Nàstic a la segona meitat. Vicente Moreno, als sis minuts després de la represa, va donar entrada a Miguel Ángel Cordero, que va donar una mica més de vida al centre del camp. Molt a prop va estar de marcar el quadre local, després d’una bona centrada per banda esquerra de Mossa. Juan Delgado va buscar una rematada acrobàtica, però no va poder connectar amb prou contundència.

El Llevant, veient que podia guanyar el partit, es va anar acostant a la porteria defensada per Saja, i va ser en un servei de cantonada on va aconseguir batre el meta argentí. Chema, completament sol, va rebre des de la cantonada, i va tenir temps per a pensar-s’ho i batre, gràcies a una canonada, a Saja.

Es va començar a desfer l’equip local. Vicente Moreno va haver de donar entrada a José Carlos en substitució d’un Álex López que va retirar el terreny de joc aparentment lesionat. Per si no n’hi havia prou, Vicente Moreno també es veia obligat en els canvis.

Lerma va voler afegir més llenya al foc amb un tret, en el 73’, que va marxar una mica desviat per dalt del travesser de Saja. Tant era a prop l’empat com el 0-2. Tot i això, la necessitat de marcar la tenia un Nàstic que, amb més cor que una altra cosa, va marxar cap endavant sense miraments.

Cap endavant

A mesura que van anar passant els minuts, al Nàstic se li van anar acabant les idees. Empenta ofensiva però sense gaire clarividència. I si, a més, al porter del Llevant se li permet servir de porteria quan cregui convenient sense que ningú li mostri la targeta groga, encara és més complicat treure res en clar.

Suspens màxim quan mancaven set minuts per a la finalització del duel Campaña va cometre falta, amb targeta groga inclosa. Dos minuts va trigar a servir-la Muñiz, però va valer la pena. L’asturià, amb una gran mestria, va col·locar-la al primer pal, a aquell on cap porter hi pot arribar. 1-1, faltaven cinc minuts més el descompte, i tot estava obert.

Roger va donar un últim ensurt als tarragonins, després de quedar-se sol davant de Saja. El seu tret, creuat, va marxar lleugerament desviat.

Nàstic. Saja, Gerard Valentín, Daisuke Suzuki, Iago Bouzón, Mossa, Xavi Molina, Zahibo (Cordero, 52’), Juan Delgado, Juan Muñiz, Ferran Giner (José Carlos, 66’) i Álex López Rharsalla, 63’).

Llevant. Koke Vegas, Pedro López, Postigo, Chema, Abraham (Rubén García, 78’), Natxo Insa, Campaña (Lerma, 61’), Jason (Toño García, 71’), Espinosa, Morales i Roger.

Gols. 0-1, Chema (64’); 1-1, Juan Muñiz (85’).

Àrbitre. Pedro Jesús Perez Montero (Andalús). Va mostrar la targeta groga als locals Xavi Molina, Zahibo, Ferran Giner i Iago Bouzón; i als visitants Roger, Abraham i Chema.

Incidències. El Nou Estadi va acollir 5.881 espectadors.