Rharsalla salva un punt 'in extremis' a Osca (1-1)

L’hispano-marroquí iguala en el 90’ un gol de Samu Sáiz que abocaba el Nàstic a la primera derrota de la temporada

Un moment de l'inici de la segona meitat

Rharsalla salva un punt 'in extremis' a Osca (1-1)Twitter Nàstic

El Nàstic suma un punt a l’Alcoraz gràcies a una diana en el darrer sospir de Rharsalla. El davanter, acabat d’ingressar al camp, va poder igualar el gol de Samu Sáiz, a només nou minuts per a la conclusió de l’enfrontament. Amb l’empat, ja són dos els punts que sumen els de Vicente Moreno.

Onze revolucionari el que presentava Vicente Moreno a l’Alcoraz. Amb les baixes de Sergio Tejera i de Manolo Reina, Vicente Moreno havia de tornar a canviar l’onze, almenys en el centre del camp, per la baixa del català.

No només va realitzar un canvi el tècnic grana, sinó que va realitzar una autèntica revolució. En defensa, va entrar Lopo, acompanyant a Suzuki –en els laterals, com sempre, Valentín i Mossa, a dreta i esquerra, respectivament–. Lopo va debutar a la medul·lar perquè Moreno va desplaçar a Molina al centre del camp, per fer parella amb Lévy Madinda. A les bandes, Jean Luc, que debutava aquesta temporada com a titular, i un Giner que disputava els primers minuts enguany. Com a enllaç,Delgado, també novetat a l’onze i, en punta, Álex López. Va quedar fora de la convocatòria José Carlos.

El Nàstic va sortir molt seriós. De fet, la primera meitat dels tarragonins va ser molt, però que molt diferent a la que va oferir el passat diumenge, contra el Lugo. Amb unes línies més juntes i buscant a Álex López amb pilotes llargues, els tarragonins no tenien ganes de patir en excés.

La defensa, molt segura, sempre va estar acompanyada de les ajudes de Xavi Molina, immens a la medul·lar. El de la Canonja va estar sempre acompanyat d’un notable Madinda, que li van tocar les tasques de distribució del joc, a les quals s’està acostumant en aquest inici de temporada. Delgado, molt actiu en banda esquerra i també caient al centre, intercanviava la posició amb Giner o Jean Luc. Tot i això, l’entramat defensiu de l’Osca no permetia floritures.

El primer acostament tarragoní el va protagonitzar Gerard Valentín, en el 12’. Partint de banda dreta, es va anar centrant, va marxar d’un rival i va centrar, forçant un córner. Tímidament, s’anava animant el Nàstic, sense gaudir d’ocasions clares. En el 21’, Mossa, Jean Luc i Giner van realitzar una bona triangulació, però l’africà va acabar perdent l’esfèrica.

L’única ocasió clara dels primers 45 minuts, però, la van tenir els aragonesos. Alexander, en el 32’, va disparar un tret fortíssim des de fora de l’àrea, obligant Saja a lluir-se i a desviar la pilota. L’extrem de l’Osca va poder gaudir d’aquesta acció perquè va poder robar una esfèrica en el centre del camp a causa d’una mala entreg de Madinda.

Fregant el descans, quan mancaven segons perquè el col·legiat mostrés el camí dels vestidors, Delgado va disposar d’una bona falta, a la frontal. El seu xut, però, va marxar alt, una mica desviat.

Inici igualat

Molt de respecte per part dels dos equips en el segon acte. Ambdós conjunts es van preocupar més de no encaixar gols que d’anar a buscar la diana. Segurament, no era un fet buscat, però el partit va portar als dos conjunts a aquesta situació. Ho va veure Vicente Moreno, qui va decidir realitzar un canvi per intentar canviar les coses. Va ser pràcticament a l’hora de joc quan el valencià va donar entrada a Uche per Delgado. Bona l’hora de joc d’aquest primer, però havia arribat pràcticament al seu límit.

Amb l’entrada de l’africà, l’entrenador grana va tornar al sistema que tan bon resultat li va donar la passada setmana. El 4-4-2, amb el mateix Uche i Álex López en punta d’atac va intimidar una mica més als aragonesos.

Estava cansat també Jean Luc, i va substituir-lo Maloku, que també debutava. El Nàstic va acabar de despertar i, a partir del minut 70, es va convertir en l’amo del partit. Empenyien molt més els catalans, coneixedors que els tres punts eren més que imoprtants per veure inaugurat el caseller de victòries amb només dues jornades disputades.

L’Osca, però, no es volia quedar enrere. Amb un equip molt reforçat, molt millor que el de la temporada passada, els jugadors van veure’s acompanyats per un públic entregat, però que no va aconseguir arribar a la mitja entrada.

A tretze minuts del final, el col·legiat va anul·lar, en una decisió encertada, un gol de l’Osca, per un clar fora de joc. Abans, però, Ferreira havia aconseguit quedar-se sol davant de Saja i rematar amb certa claredat.

Quan millor estaven els tarragonins va arribar el gol local. Samu Sáiz, que seria substituït pocs segons després, va rebre, completament sol, una esfèrica a dins de l’àrea, va girar sobre si mateix, i va afusellar el meta local. Gerro d’aigua congelada per a un Gimnàstic que, novament, s’abonava a l’èpica.

I, tal com va succeir la passada setmana davant del Lugo, els de Vicente Moreno van demostrar que van saber reaccionar. El valencià va introduir Rharsalla al final, i l’hispano-marroquí va ser l’autor de l’1-1. Una centrada de Mossa va acabar a peus del davanter, qui va rebentar la xarxa rival. Encara havia de patir una mica més el Nàstic, però Saja, com ja havia fet en la primera meitat, va salvar els seus. Cmiljanic va aprofitar un rebot de la defensa grana per plantar-se sol davant de Saja i disparar. L’argentí, novament, va demostrar grans reflexos i va desviar el perill.

Osca. Herrera, Nagore, Carlos David, Jair, César, Aguilera, Bambock (Melero, 68’), Alexander González, Samu Sáiz (Camacho, 83’), Ferreiro i Urko Vera (Cmiljanic, 81’).

Nàstic. Saja, Valentín, Lopo, Suzuki, Mossa, Molina, Madinda, Jean Luc (Maloku, 68’), Delgado (Uche, 59’), Giner (Rharsalla, 81’) i Álex López.

Gols. 1-0, Samu Sáiz (81’); 1-1, Rharsalla (90’).

Àrbitre. David Pérez Pallás (Gallec). Va mostrar la targeta groga als locals Carlos David, Alexander i Samu Sáiz; i als visitants Delgado, Xavi Molina i Uche. Va amonestar l’entrenador visitant, Vicente Moreno.

Incidències. L’Alcoraz va acollir uns 2.700 espectadors. Abans de començar el partit es va guardar un minut de silènci en memòria de les víctimes del terratrèmol succeït a Itàlia.