Diari Més

Ciclisme

10 dies i mig sobre la bicicleta travessant França

El reusenc Joan Carrillo ha assolit la quarta posició a la cursa de bicicleta d'autosuficiència FrenchDivide

10 dies i mig sobre la bicicleta per França

10 dies i mig sobre la bicicleta per FrançaJoan Carrillo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Creuar França damunt la bicicleta en 10 dies i mig. Aquest és el repte que Joan Carrillo, de l’entitat reusenca Bicicamp, ha assolit a la prova francesa FrenchDivide, quedant en quarta posició de la cinquantena total de participants. Aquesta competició porta els ciclistes a viure una experiència extrema d’autosuficiència en què es troben sols davant una ruta d’uns 2.100 quilòmetres que travessa el país des del nord fins als Pirineus francesos. «Autosuficiència significa que no hi ha avituallaments de cap tipus», especifica el ciclista reusenc. «Has de portar a sobre tot el que pots necessitar», continua, «i no reps ajuda de cap mena, tan sols la que et pots trobar pel camí, com restaurants, hotels o supermercats». Però la ruta que han realitzat, segons afirma, es caracteritza per un 70% de camins de muntanya, de manera que moltes vegades es podia esperar trobar un poble pròxim però finalment no era així. «En moltes ocasions he acabat dormint a la muntanya, i comprant menjar per tenir reserves quan tens la sort de trobar un supermercat».

La cursa va donar el tret de sortida el 6 d’agost a la localitat de Bray-Dunes, tocant a la frontera amb Bèlgica, i Carrillo va acabar-la el dia 16, al cap de 10 dies, 15 hores i 36 minuts. «Ha estat un repte personal», explica el ciclista, que vol preparar-se per poder competir a la Tour Divide, que va des del Canadà fins a Mèxic amb un recorregut de més de 4.400 quilòmetres. Aquesta prova francesa és la segona que el reusenc ha realitzat d’aquest tipus: «La primera on vaig competir va ser Cat700, d’un 730 quilòmetres, que va des de Salardú fins al Delta de l’Ebre».

La rutina diària que seguia Carrillo, que explica que solia ser força solitària, consistia en pedalar entre 17 i 20 hores diàries: «Jo no era el ciclista més fort, però vaig optar per una estratègia que ha resultat ser força bona». I és Joan Carrillo va optar per agafar un ritme entre baix i mitjà però durant moltes hores. «La clau va ser descansar poc i ser molt eficient, per exemple menjant sempre que podia damunt de la bicicleta». «Ha estat molt més dur del que m’esperava, però estic molt satisfet d’haver-la pogut acabar i sobretot de la posició en què vaig arribar», assegura el ciclista, que destaca que dels 50 participants, 18 van haver d’abandonar.

Carrillo explica que el que realment l’apassiona és pedalar, i que aquesta cursa l’ha permès posar-se al límit juntament amb els altres ciclistes, que procedien de França, Anglaterra, Bèlgica, Holanda, Nova Nezalanda, i el Canadà. «De Catalunya érem una noia i jo, i també hi havia un altre espanyol però que ja porta uns anys vivint a França».

10 dies i mig sobre la bicicleta per França

10 dies i mig sobre la bicicleta per FrançaJoan Carrillo

tracking