Diari Més

La Liga multarà el Nàstic i el Reus si no omplen la graderia principal

Exigeix que la tribuna que es vegi per TV durant una retransmissió s'ompli en un 75%

Les grades durant el partit Nàstic-Mirandés

L'afició del Nàstic demostra la passió pel seu equip.Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Liga de Futbol Profesional ha informat a tots els clubs de Primera i Segona Divisió, a través d'un nou reglament, que aplicarà sancions si no aconsegueixen omplir les zones del camp que es vegin per televisió. La LFP vol que la retransmissió dels partits per televisió tinguin, a partir de la pròxima temporada, una millor 'percepció audiovisual', referint-se, en aquest cas a «la impressió que reben els espectadors del que passa a l'estadi».

Per aconseguir-ho, l'entitat que presideix Javier Tebas estableix en el reglament que els clubs han d'ubicar a la majoria dels abonats i públic assistent prioritàriament entre corner i corner de la grada oposada a la posició de la càmera principal des de la qual es fa la retransmissió del partit. L'objectiu de la mesura és arribar a omplir el 75% de capacitat de la zona de preferent (la que recull la visió principal de les emissions de televisió en el cas del Nou Estadi i el municipal reusenc). Els equips que no arribin a aquesta xifra seran sancionats, mentre que els que no arribin al 50% rebran una multa encara major.

Segons estableix el nou reglament el 'Director de partit' serà el que informarà la LFP al final de cada jornada sobre l'ocupació aconseguida a la grada 'televisiva'. Aquest mesurament quedarà suspès en aquells partits en els quals hi hagi 'condicions meteorològiques adverses'.

Les multes que rebin els clubs es faran efectives a final de temporada i pel que sembla estaran vinculades a les quantitats que els clubs reben en concepte d'emissions televisives.

tracking