Diari Més

El CF Reus pagarà 170.000 euros l'any per l'ús de l'Estadi amb el nou conveni

L’Ajuntament congela el requeriment judicial i aprova les condicions per les temporades 2015-16 i 2016-17

El CF Reus pagarà 170.000 euros l'any per l'ús de l'Estadi amb el nou conveni

El CF Reus pagarà 170.000 euros l'any per l'ús de l'Estadi amb el nou conveniOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acord entre Ajuntament i CF Reus sobre el pagament per la utilització de les instal·lacions de l’Estadi ha rebut el llum verd del Consell d’Administració de Reus Esport i Lleure (Rellsa), reunit aquest dilluns, i se signarà durant la setmana vinent, en qualsevol cas abans del 10 d’agost. El «sí» dels consellers al punt sisè de l’ordre del dia, relatiu a la forma de satisfacció del deute de 227.924 euros que el consistori reclamava per via judicial al club de futbol des del desembre del 2015, desembocarà en la congelació d’aquest procediment monitori i en la «regularització de les relacions administratives» entre les dues parts, tal com puntualitzaven fonts municipals també ahir.

L’acord, que ja va avançar el Diari Més i que compromet el CF Reus a fer front a aquests 227.924 euros, significarà també, segons ha pogut saber aquest mitjà, el desbloqueig de 120.000 euros de la subvenció que l’Ajuntament atorga anualment a l’entitat roig-i-negra i que restaven pendents de cobrar com a part de l’aportació per la temporada 2014-15. En paral·lel, el Consell d’Administració va determinar, en la mateixa sessió, l’aprovació d’altres dos convenis entre Ajuntament, Rellsa i el CF Reus per «l’ús de les instal·lacions municipals i la promoció del projecte de futbol d’ascens de categoria» del club, en aquest cas corresponents a les temporades 2015-16 i 2016-17. El CF Reus ingressarà la quantitat de 220.000 euros per cadascun dels dos. L’import per la campanya 2015-16 s’ingressarà de manera immediata mentre que el del curs 2016-17 ho farà en un termini pròxim i encara per concretar.

Relació «normalitzada»

Entrenar i competir a les instal·lacions de l’Estadi suposa per al CF Reus el pagament d’uns 170.000 euros anuals, que van a parar a les arques de la societat municipal Rellsa i que inclouen tant aquest ús com les feines de manteniment que s’hi porten a terme amb personal i mitjans depenents de l’Ajuntament. Des del moment que sortís a la llum pública la presentació, per part del consistori, de la reclamació judicial que exigia al club 227.924 euros endarrerits en aquest concepte, el CF Reus havia deixat constància de la seva intenció d’abonar la xifra requeria i havia apuntat problemes de liquiditat –que no econòmics– com a desencadenant dels endarreriments. L’Ajuntament, al seu torn, al·ludia a un «bloqueig legal» que «impedia jurídicament» subvencionar de cap forma un club que, segons apuntava el mateix consistori en un comunicat enviat als mitjans, arrossegava deutes amb la Seguretat Social i Hisenda. El sanejament total, per part del CF Reus, de la seva situació, hauria permès ara fet aquest nou pas endavant.

L’aprovació del document que ho regula tot plegat al Consell d’Administració de Reus Esport i Lleure succeeïs una d’inicial que va tenir lloc divendres passat i que va permetre que el text arribés a aquest estament definitiu, a través de la Junta de Govern Local. L’acord i els nous convenis serveixen ara per «normalitzar» la relació entre les parts però mantenen encara vigent el marc que obliga el CF Reus a pagar per continuar competint al feu roig-i-negre, una qüestió amb que l’entitat, tot i no haver-se posicionat de forma pública en cap moment, consideraria injusta.

Una de les poques entitats

I és que, com a mínim fins la passada campanya, amb la primera plantilla a la Segona B, el club roig-i-negre era un dels pocs del seu grup a què se li requeria abonar una contraprestació econòmica per jugar a un camp municipal. Des de l’Ajuntament, per la seva banda, sí que s’ha reiterat en més d’una ocasió la negativa a facilitar el camp de futbol municipal a «una empresa privada». També que un informe de l’interventor hauria desaconsellat la gratuïtat en l’equipament propietat de l’Ajuntament cap a una SAD i que la nova normativa d’ús de les instal·lacions municipals també faria pagar a qualsevol entitat amb les mateixes característiques del CF Reus.

El fet que la Lliga de Futbol Professional (LFP) obligui els equips que en prenen part a mantenir completament regularitzada la seva situació econòmica ha propiciat que la signatura de l’acord i dels convenis tingui lloc aquests dies, encara amb prou marge sobre el termini establert i que expirarà d’aquí dos dimecres. El CF Reus hi arribarà, previsiblement, ja amb tot en ordre i a punt per viure el debut a la Segona Divisió.

tracking