Diari Més

El traspàs d'Aburjania es tancarà aquest dilluns i Juan Delgado arriba aquesta setmana

Nàstic i Sevilla assoleixen un acord econòmic sobre el migcentre georgià, que deixa enrere ara la plantilla grana

El Sevilla vol fitxar a Giorgi Aburjania

El Sevilla vol fitxar a Giorgi AburjaniaGimnàstic de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Setmana de novetats la que espera a la plantilla del Nàstic, que s’està acabant de perfilar de cara a l’inici de la temporada 2016-17. La direcció esportiva grana preveu segellar avui mateix el traspàs de Giorgi Aburjania al Sevilla. Els dos clubs han arribat a un acord per la xifra, la qual no ha transcendit oficialment, i és qüestió d’hores que el jugador s’integri a la disciplina sevillista, en primer terme per a formar part del recentment ascendit a Segona Divisió Sevilla Atlético tot i que sense tancar-se les portes de la primera plantilla. L’adéu del georgià, previsible des de dies enrere, desencadena ara la cerca d’un nou migcentre amb què l’entitat grana vol reforçar un vestidor que també ha de fer lloc per almenys un porter i un davanter de referència.

Aburjania, amb 21 anys i contracte en vigor per dues temporades més, havia destacat com una de les peces més valuoses del Nàstic en la segona volta de la temporada 2015-16, des que s’incorporés a la plantilla en el mercat hivernal. La seva sortida té lloc en el marc d’una oportunitat avantatjosa per al club tarragoní, que podria haver previst un percentatge d’un hipotètic futur traspàs del futbolista, tal com va fer al seu moment l’Anorthosis de Xipre. El jugador, amb tot, va prendre part aquest passat divendres de la presentació del Nàstic 2016-17, al Nou Estadi i instants abans de la disputa del Trofeu Ciutat de Tarragona contra el Saragossa i que va embutxacar-se el conjunt aragonès. El migcentre georgià no havia participat en l’anterior partit de preparació a Ascó, sí que va estar present davant el Saragossa, accedint al terreny de joc al 55’ i en substitució de Zahibo. Tot i que la situació va portar a pensar en la possibilitat que Nàstic i Sevilla no havien trobat un punt d’entesa per al traspàs, aquest hauria de consumar-se, si no hi ha cap sorpresa d’última hora, avui.

Des del passat 15 de juliol

En el capítol d’arribades, Juan Delgado hauria d’integrar-se al vestidor grana al llarg d’aquesta setmana. Delgado (Xile, 1993), extrem del Colo Colo, oficialitzava el passat 15 de juliol la desvinculació de l’entitat xilena després d’haver-hi militat durant set temporades consecutives. El club sud-americà emetia un comunicat on apuntava que «Juan Delgado ha rebut una interessant oferta i continuarà la seva carrera a l’estranger» i desitjava sort al futbolista en la nova etapa. L’atacant, que juga principalment per la dreta però també ho pot fer per l’esquerra, i que ha ocupat igualment les posicions de davanter centre i mitjapunta, esclatava la temporada 2013-14 després d’haver debutat al conjunt de la màxima categoria del futbol xilè amb només 17 anys.

Rebaixar el preu de sortida

El comiat del jugador al seu país d’origen i al club a les files del qual es va formar es produïa com a conseqüència d’un error administratiu del Colo Colo, que no va renovar el contracte federatiu de Delgado davant la Federació Xilena sinó únicament el seu vincle laboral, fet que inhabilitava l’extrem per prendre part de qualsevol competició oficial i alhora li permetia continuar buscant un nou equip que li obrís les portes. Tot plegat desembocava, a principis de juliol, en una reunió entre club i jugador que s’hauria resolt finalment amb aquest rebaixant el preu de sortida de l’atacant per esquivar el conflicte amb el què ha estat un emblema del Colo Colo. I és que el futbolista sospesava també alternatives en haver-se vist relegat a la suplència en els últims temps.

tracking