Diari Més

Melli reforça la defensa roig-i-negra

El desè fitxatge del CF Reus és un central amb experiència a Betis i Tenerife que arriba des del Neftchi Baku

El CF Reus fitxa un exjugador del Betis i del Tenerife, el central Melli

El CF Reus fitxa un exjugador del Betis i del Tenerife, el central MelliTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció esportiva roig-i-negra ja ha posat nom a la desena incorporació a la plantilla del CF Reus 2016-17. El central Juan Alberto Andreu Alvarado, conegut com a Melli, recala a la capital del Baix Camp directament arribat de les files del Neftchi Baku PFK de la Premier d’Azerbaidjan. El defensa gadità (Barbate, 1984) se suma al projecte roig-i-negre com a reforç per a una línia que espera encara, si no hi ha cap canvi d’última hora, també un lateral. Melli, que firma per una temporada amb opció a una altra amb el club que presideix Xavier Llastarri, és un més entre els luxes que s’està permetent el vestidor en aquest mercat d’estiu, i arriba avalat per un extens bagatge a la Primera Divisió, on va defensar durant set campanyes la samarreta del Betis. El propi Llastarri i l’adjunt a la secretaria tècnica Ferran Asensio acompanyaran l’andalús en la seva presentació oficial, aquest divendres a les instal·lacions de l’Estadi.

Amb 32 anys i una prolífica trajectòria que l’ha portat també al futbol estranger, Melli s’enrola al CF Reus com a recurs estrella. Bèlgica, Moldàvia, Grècia i el mateix Azerbaidjan han estat les darreres destinacions d’un jugador que ha passat per KAA Gent, Sheriff Tiraspol, Ergotelis FC i Simurq PFC i que el curs passat va disputar la UEFA Europe League amb el Neftchi Baku PFK. Amb el Betis –el club on també va viure l’etapa formativa–, va disputar gairebé 200 partits abans de sortir en direcció al Tenerife. Amb la selecció espanyola, ha estat campió d’Europa sub-16 i sub-19, i subcampió del món sub-20. Amb 17 anys, va competir al combinat sub-21.

El de Barbate «és un futbolista amb facilitat per sortir amb la pilota controlada, un gran desplaçament de l’esfèrica i excel·lents conceptes defensius», tal com apuntava el CF Reus en el comunicat amb què anunciavael fitxatge del central. En les primeres passes com a part del Betis, va competir també com a lateral dret, una posició en què va fer-se amb la titularitat tot i no ser la seva de natural. La temporada 2003-04, s’adjudicava una Copa del Rei sota les ordres del tècnic Lorenzo Serra Ferrer i com al jugador més jove d’aquella plantilla. El jugador torna ara al futbol estatal després de cinc temporades a l’estranger, amb la carta de llibertat sota el braç després d’haver finalitzat el contracte que el mantenia lligat al Neftchi Baku PFK.

La possibilitat d’un central

Aquest és el desè nom que oficialitza el CF Reus. Jorge Díaz, Máyor, Macky, Migue García, David Querol, Pichu Aitenza, Álex Albístegui, Jordi Codina, Jorge Miramón i ara Melli són, de moment, les primeres noves cares amb què debutarà el conjunt de la capital del Baix Camp a la Segona Divisió. L’adéu a Eliseu Cassamá, que deixava enrere l’equip roig-i-negre al desenllaç de la passada campanya en direcció al Rio Ave en un moviment comunicat per l’entitat portuguesa però no pel CF Reus, i la situació de Dinis Almeida, propietat del Mònaco i a qui els reusencs haurien volgut retenir sense èxit a través d’una nova cessió –el club tampoc no s’hi ha pronunciat fins al moment–, condueixen a pensar en almenys un fitxatge pendent a la rereguarda. També és cert, però, que l’extrema discreció amb què es treballa des dels despatxos de l’Estadi fa gairebé impossible preveure el sentit en què caminarà l’entitat en el que queda d’aquets mercat d’estiu encara amb fitxes disponibles.

tracking