Diari Més

El CF Reus i l'Ajuntament arriben a un acord per resoldre el deute de l'Estadi

La Junta de Govern aprovarà demà la forma de pagament i el conveni d’ús del camp per a 2015-16 i 2016-17

El CF Reus i l'Ajuntament arriben a un acord per resoldre el deute de l'Estadi

El CF Reus i l'Ajuntament arriben a un acord per resoldre el deute de l'EstadiOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El desencontre entre CF Reus i Ajuntament comença a deixar pas, set mesos després d’haver sortit a la llum pública en forma de la reclamació judicial que Reus Esport i Lleure (Rellsa) presentava als jutjats per requerir a la SAD 227.924 euros de deute per l’ús de l’Estadi, als primers punts d’entesa entre ambdues parts. El diàleg que va obrir-se a principis d’any, i que visibilitzava un dels pics de tensió en aquell impàs de quatre dies transcorreguts entre la consecució de l’ascens a Segona Divisió i la celebració de la rua per brindar la fita a la ciutat, desemboca ara en un acord per «la forma del pagament del deute». Segons ha pogut saber el Diari Més, el club roig-i-negre ha signat el compromís d’abonar a Rellsa les quantitats endarrerides –una xifra acumulativa i que previsiblement superarà de llarg els 227.924 euros en què es fixava al gener– en una resolució que inclou, al seu torn, la pignoració dels imports a pagar per l’Ajuntament en relació als convenis de la temporada 2014-15. És a dir, que quan el CF Reus hagi ingressat a la societat municipal allò que va originar la reclamació als jutjats, llavors l’Ajuntament lliuarà a l’entitat esortiva la part de la subvenció de 2014 que encara no ha afegit als seus comptes.

El club, que va deixar constància de la intenció d’afrontar el deute des que aquest transcendís, ha regularitzat totalment la situació amb la Seguretat Social i Hisenda. Endarreriments amb l’Administració i dues comunicacions d’embargaments a la SAD amb data del setembre i l’octubre del 2015, fetes públiques en un comunicat emès pel propi Ajuntament, constituïen els arguments de Rellsa per no pagar al CF Reus allò que s’havia pactat en els convenis de dues temporades enrere. La societat municipal al·ludia a un «bloqueig legal» que «impedia jurídicament» subvencionar de cap forma un club que considerava «morós». L’entitat roig-i-negra, al seu torn, apuntava «problemes puntuals de tresoreria» –no econòmics– que s’allargaven en el temps per no percebre precisament aquesta subvenció.

En definitiva, un cercle viciós que va deteriorar les relacions entre una i altra institució i que culminava amb la irònica situació del màxim accionista de la SAD, Joan Oliver, assegurant en una compareixença pública i ja amb l’equip a Segona, que el tracte amb el consistori era «bo, sense més».

El «sí» de Reus Esport i Lleure

La Junta de Govern Local aprovarà, en la sessió que se celebri demà al matí, aquest acord entre CF Reus, Ajuntament i Rellsa en relació a la forma de pagament del deute que s’exigeix a la SAD per realitzar la preparació i la competició a les instal·lacions del carrer Recasens i Mercader, que copa el punt sisè de l’ordre del dia. Un cop amb el llum verd de la Junta de Govern Local, qüestió assegurada pel govern en majoria, el document haurà de sotmetre’s a votació al Consell d’Administració de Reus Esport i Lleure (Rellsa), on caldrà la complicitat dels consellers perquè la mesura tiri endavant. Els detalls del text no han transcendit encara, donada la cautela amb què avancen les parts en el marc d’aquesta relació fins fa poc complicada, i es preveu que es donin a conèixer després del «sí» del Consell d’Administració.

Condicions a les instal·lacions

Idèntics tràmits seguiran altres dos documents. I és que l’Ajuntament ha redactat els convenis «per a l’ús de les instal·lacions municipals i la promoció del projecte de futbol d’ascens de categoria del CF Reus» corresponents a les temporades 2015-16 i 2016-17. Des de l’estiu de dos anys enrere, l’equip de la capital del Baix Camp emprava el seu feu pendent de firmar-ne de nous en «en pròrroga tàcita de les condicions econòmiques fixades», segons apuntaven fonts municipals el passat mes de desembre.

En aquell moment, a l’entorn roig-i-negre es feia manifesta la convicció que els preus que fixava el consistori per l’Estadi eren excessius i es mantenia que, en primer terme, l’acord en contemplava l’ús gratuït, i que el deute s’havia contret pel caràcter retroactiu d’un d’anterior, que els forçava a pagar imports no comptabilitzats als pressupostos. Un informe de l’interventor hauria desconsellat aquesta gratuïtat en l’equipament de propietat municipal cap a una SAD. Tot i que mai no s’hi ha pronunciat obertament, el CF Reus desitjaria un conveni que li proporcionés major autonomia sobre les instal·lacions de l’Estadi.

tracking