Diari Més

Alpinisme

Cadiach prorroga els permisos per estar al Broad Peak i tornarà a intentar-ne l'ascens

Els alpinistes creuen que podran coronar el cim el dilluns vinent

L'alpinista Òscar Cadiach, durant una de les seves expedicions.

L'alpinista tarragoní Òscar Cadiach rebrà la Creu de Sant JordiFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'expedició de l'alpinista Òscar Cadiach ha prorrogat els permisos d'ascens al Broad Peak, al Pakistan,i tornaràa intentarfer el cim de8.047 metresprobablement aquest dilluns vinent per aconseguir el seu catorzèvuitmil.

Cadiach ha informat a Tarragona Ràdio que el pla és pujar aquest divendres al camp 2, dissabte al camp 3 i entre diumenge i dilluns atacar el cim, que ésel dotzè més alt del planeta i l'únic que li queda per coronar de més de 8.000 metres.

Si ho aconseguís, l'alpinista tarragoníentraria en el selecte club dels que han coronat els catorze vuit mils de la terra sense oxigen.

El Broad Peak ja se li va resistir l'any passat i l'expedició d'aquest estiu també ha hagut de retrocedir dues vegades per culpa del mal temps.Cadiach ha prorrogat els permisos deu dies més, encara que els membres de l'expedició s'han anat retirant i només queda l'andalús Lolo González.

Segons el tarragoní, confien en què ara sí que aconseguiran coronar el cim perquè estan forts mentalment, aclimatats i amb sensacions optimistes.

tracking