Diari Més

Alpinisme

Òscar Cadiach baixa fins al Camp 3 per complicacions meteorològiques

Un cop instal·lats al Camp 3 decidiran si tornen a intentar l'ascens al cim del Broak Peak

Òscar Cadiach preveu fer el cim del Broad Peak aquest dissabte o diumenge

Òscar Cadiach preveu fer el cim del Broad Peak aquest dissabte o diumengeRacetracker

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alpinista tarragoníOscar Cadiachs'ha vist obligar a descendir fins al Camp 3 del Broak Peak a causa del mal temps quanel grup estaven a uns 50 metres del coll. Després d'aquest punt els esperava un dels trams més complicats de l'ascens, i per aquest motiu han decidit tornar al Camp 3 a descansar i decidir si en les properes hores tornaran a intentar l'atac al cim, segons publicava Tarragona Radio.

Aquesta primera temptativa ja ha patit alguns retards a causa de la situació meteorològica. De fet, una de les idees inicials era intentar plantar un Camp 4 més aprop del cim, però han desestimat la idea i han provat aquest ascens directament des del Camp 3 deixant tot el material enrere, tret d'unfogó per tal de poder hidratar-se en haver superat, si hagués estat el cas, el coll del Broad Peak.

«Ho hem de provar, ho hem de provar i llavors ho sabrem», explicava Òscar Cadiach al programad’El Pont de Mahoma de Tarragona Radio aquest diumenge. Així doncs, ho han intentat i no ha pogut ser. Però tot i això no llencen la tovallola, i és possible que tornin a provar-ho en les properes hores.

Cadiach i Lolo González segueixen en peu de guerra, però els alpinistes Íñigo Castineyra, del País Basc, i l'asturiana Rosa Fernández, van decidir recular abans cap al camp base, a4.900 metres d’alçada, i no continuar amb la resta de l’expedició en aquest intent de fer el cim del Broad Peak que ha centrat bona part de l’activitat d’Òscar Cadiach en els últims anys. I és que, tal i com apuntava Tarragona Radio, tot el grup es trobava aquest dissabte molt cansat després de les més de 20 hores que havien trigat en arribar al camp tres des dels 6.200 metres i d’haver-se vist obligats a obrir traça amb molta dificultat per l’acumulació de neu.

L'alpinista Òscar Cadiach, durant una de les seves expedicions.

L'alpinista tarragoní Òscar Cadiach rebrà la Creu de Sant JordiFacebook

tracking