Diari Més

Reus estudia millores en el transport públic per assistir als partits a l'Estadi

L’Ajuntament buscarà la fórmula per facilitar l’accés en bus i un carril bici connectarà el nucli i el camp

Reus estudia millores en el transport públic per assistir als partits a l'Estadi

Reus estudia millores en el transport públic per assistir als partits a l'EstadiOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament realitzarà, a través dels tècnics municipals, un estudi sobre les opcions damunt la taula pel que fa a la millora de la mobilitat en transport públic les jornades que el CF Reus competeixi com a local. El ple del passat 15 de juliol va donar llum verd a una proposta del Grup Municipal del PSC que plantejava la realització d’aquesta radiografia per «posar a disposició dels aficionats del CF Reus l’oferta de transport públic adequada els dies de partit de la temporada 2016-17 amb la freqüència, l’itinerari i el nombre de vehicles que determini els tècnics de Reus Transport». Tot i que la intenció inicial era que s’oferissin autobusos gratuïts per cobrir el trajecte entre el nucli urbà i el feu roig-i-negre, una esmena presentada pel govern limita el compromís a analitzar les mesures per al foment d’aquest tipus de mitjans i a «valorar els costos de la implementació» de la iniciativa i «l’estalvi que significarà respecte a la no aplicació de la mateixa.

La moció també compromet l’Ajuntament a accelerar els tràmits per a la construcció d’un carril bici –que ja està projectat i previst en el Pla de Mobilitat de la Bicicleta de Reus– fins a l’Estadi, i a adequar-hi un aparcament també per a bicicletes que es mantingui habilitat al llarg de la temporada. En la defensa de la proposta, el socialista Francesc Vallès apuntava que tot plegat «pretén adequar l’oferta al volum d’espectadors als quals s’ha de facilitar i garantir un desplaçament còmode i evitar que vagin fins al camp en vehicles particulars com a primera opció», i afegia que «la mesura vol fomentar la mobilitat sostenible i afavorir l’ús del transport públic i de la bicicleta, estalviarà en recursos humans i materials que s’hauran de destinar per tal de regular la circulació i l’aparcament a la zona».

Amb tot, i si l’estudi que s’ha de portar a terme ara quallés en l’impuls de noves facilitats a l’afició local que assistirà als enfrontaments que els homes de Natxo González disputin al feu de la capital del Baix Camp, aquests serien alguns dels primers canvis que viu la ciutat en la seva adaptació a la categoria de plata. La repercussió de l’ascens sobre el municipi, que xifra l’impacte econòmic en prop de 20 milions d’euros, es farà més visible amb el tret de sortida a la competició que acabi de fixar el nom de Reus al panorama futbolístic estatal i signifiqui la desfilada de rivals de la segona màxima categoria.

L’increment d’espectadors

El consistori considera així necessari, com a mínim, pensar en les conseqüències de l’augment de l’afluència de seguidors al camp que es donarà aquesta temporada 2016-17. Una entre les intencions, evitar que aquesta generi incomoditats als negocis oberts al polígon Agro Reus, on les opcions per deixar el cotxe es redueixen –un cop superades les places habilitades a l’entorn del propi Estadi– a zones sense urbanitzar o que toquen als accessos d’algunes de les empreses. Situacions similars s’havien donat ja el curs passat, quan l’equip va registrar xifres històriques i aconseguia el ple al partit de l’ascens contra el Racing. Més de 400 aficionats roig-i-negres havien vist també el conjunt reusenc segellar la classificació matemàtica per la disputa del play-off i prop de 4.200 el va veure exhibir caràcter davant l’Atlético de Madrid del Cholo Simeone.

tracking