Diari Més

La LEB Plata no arriba als setze equips inscrits i la FEB fa una moratòria

El CBT presenta la documentació, però no l’aval de 60.000 euros ni paga els 10.000 euros en concepte d’inscripció, amb què haurà d’esperar

Fernando Boada, durant un duel de la temporada passada.

La LEB Plata no arriba als setze equips inscrits i la FEB fa una moratòriaJC Borrachero

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’embolic de la LEB Plata es fa cada dia més gran. Com tots els estius, costarà uns dies, tot i haver acabat el període d’inscripcions, conèixer quins seran els equips que militaran a la tercera categoria en importància del bàsquet a nivell nacional.

Ahir al migdia van finalitzar les inscripcions i, a dia d’avui, el Club Bàsquet Tarragona encara no sap si podrà jugar en aquesta categoria. De fet, tal com va explicar ahir aquest diari, els blaus no van complir amb dues de les tres exigències que exigia la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) i, per tant, havien d’estar expectants a una moratòria que, finalment, s’acabarà fent.

L’entitat que presideix Loli Salas va presentar la documentació per a la inscripció, però va preferir no pagar els 10.000 euros que calen per apuntar a l’equip ni presentar l’aval de 60.000 euros que exigeix la Federació. Ho va fer perquè, segons ha pogut saber el Diari Més, l’Ajuntament no ha atès encara les exigències del club, que passen per comptar amb una estabilitat econòmica que, des de l’entitat, consideren necessària.

Molts dels clubs que han de jugar la pròxima campanya a la LEB Plata sí que han fet els deures, i obtindran la plaça, encara que la FEB no ho farà oficial fins d’aquí a uns dies. La lentitud amb què treballa la Federació és digna d’estudi, i tant el CBT com la resta de clubs l’estan patint temporada rere temporada.

De moment, segons ha pogut conèixer aquest diari, haurien confirmat la seva presència (amb tota la documentació, avals i pagament) a LEB Plata Àvila, Sammic ISB, Alacant, Granada, Morón, L’Hospitalet i León. Set equips en total. Hi ha altres clubs que, encara que no ho han fet oficial, apunta que han realitzat la seva inscripció, com són el Zornotza i el Cambados. Ja en van nou.

L’Albacete estava treballant en una campanya de crowfunding (treball col·lectiu entre diverses persones per a aconseguir diners), mentre que el Gandia es mostrava optimista sobre la seva inclusió a LEB Plata. Un cas ben diferent és el del Valladolid, club que vol continuar en aquesta categoria tot i el descens esportiu, i podria fer-ho si hi hagués una plaça lliure o algu club que no complís amb els requisits, com podria ser el CBT, que no ha pagat la inscripció ni ha realitzat l’aval. També hi havia rumors que el Getafe no volia sortir a Plata per motius econòmics i no hi ha cap tipus d’informació sobre Alcázar.

El cas del Lleida

La clau la podria tenir el Lleida, que va descendir de LEB Or, tot i que ha presentat la seva inscripció tant a Or com a Plata, de forma que si no hi ha lloc en la categoria superior, s’haurien de conformar amb Plata, la que li ha tocat esportivament. Així, tot podria quedar en una Lliga de 14 equips, ja que ni Araberri ni Navarra han realitzat cap inscripció. El que està clar és que no es van complir les 16 inscripcions, amb què la FEB es veuria obligada a fer una moratòria a clubs que no han complert, com el CBT.

tracking