Esports

Hortelano es fa amb l'or en els 200 metres llisos

Berta Castells obté la dotzena posició en llançament de martell

Bruno Hortelano es proclama campió d'Europa de 200 metres llisos després de la desqualificació de l'holandès Churandy Martina. El velocista, inicialment, va acabar en segon lloc en la final dels 200 metres, però Martina va ser penalitzat per envair un altre carril en el primer 50.

Hortelano Roig,el jove atleta arrelat a Madrid, nascut a Austràlia i de mare procedent de l'Espluga de Francolí, és elprimer corredor espanyol que ha disputat una final d'alta competició, sospesa tots els detalls per ajustar-se a les circumstàncies de cada moment.

En la semifinal va observar que el vent li donava de cara a la recta i va reservar energies en la corba per donar el millor de si mateix en enfilar la meta. I ho ha aconseguit. No tan sols va arribar el primer, sinó que- amb un crono de 20.39- el segon millor dels quals van accedir a la final, va donar un tall de 8 centenes al seu rècord d'Espanya, aconseguit en els Mundials de Moscou 2013.

Berta Castells

La tarragonina Berta Castells, plusmarquista espanyola de martell amb 70,52 metres, s'ha classificat dotzena i última en la final dels campionats d'Europa amb un sol llançament vàlid, de 63,27.

L'atleta de Torredembarra s'havia endinsat en la seva tercera final europea amb la pitjor marca de les 12 que van accedir a la final i ha acabat en aquest mateix lloc.

Castells ja ha estat dues vegades vuitena en uns Europeus, a Barcelona 2010 i a Hèlsinki 2012.