Diari Més

L'esport, com a vehicle per pujar l'autoestima de persones amb discapacitats

Enguany, fa 20 anys que van néixer les Jornades Esportives per a persones amb discapacitat, impulsada pel Consell Esportiu del Tarragonès i la Fundació Onada

Durant aquests vint anys, han passat més de 500 persones pel projecte.

L'esport, com a vehicle per pujar l'autoestima de persones amb discapacitatsCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Anna, la mare d’en Daniel, un jove amb una discapacitat, creu que l’esport en la vida del seu fill és molt important. «Aquesta pràctica l’ajuda a relacionar-se amb altres persones, i a més, l’esport aconsegueix augmentar la seva autoestima», explical’Anna. En Daniel ha participat en les Jornades Esportives per a persones amb discapacitat, que organitza el Consell Esportiu del Tarragonès i la Fundació Onada. Enguany, la iniciativa fa 20 anys que va néixer. És per això que avui, el Parc Francolí, ha acollitla celebració.

Aquestes jornades tenen com a principal objectiu integrar persones amb discapacitat en el món de l’esport. Les vies catalanes, el golf, la vela, el zumba, les bitlles i la petanca són algunes de les pràctiques que porten a terme aquests joves en els seus centres ocupacionals. En Joan Morales, monitor d’un d’aquests centres, està al capdavant del projecte des del primer dia. «El més important d’aquest projecte és que les persones amb discapacitats creïn vincles amb altres centres i entitats», explica.

La iniciativa va néixer de la mà del Consell Esportiu i de la Fundació Onada, però actualment el projecte abasta altres centres del Camp de Tarragona. Una de les últimes activitats que s’han portat a terme és la integració de persones amb discapacitats amb estudiants d’instituts. «Això és molt enriquidor pels dos col·lectius», explica Raül Font, president del Consell Esportiu del Tarragonès. Per ell, «totes les persones tenim dret a la pràctica de l’esport. Nosaltres intentem preservar aquest dret», conclou.

Durant la celebració dels 20 anys de l’inici d’aquest projecte, Josep Gomis, president de la Fundació Onadaha volgutagrair a totes les persones que han treballat en l’anonimat per «fer possible aquesta tasca tan important». Tambéha afegitque «l’esport és un vehicle per pujar l’autoestima als joves amb discapacitats». L’acte, que ha servitper fer un reconeixement a participants, monitors i entitats col·laboradores, ha estatamenitzat pel Dj Abadia, un jove amb paràlisi cerebral que a través d’un sensor va fer ballar a tots els assistents.

tracking