Diari Més

El «9» desitjat pel Nàstic és Jaime Mata

El jugador del Girona és la primera opció de la direcció esportiva, que també treballa el fitxatge de José Carlos, del Llagostera

Jaime Mata, durant un partit amb el Girona. El davanter ha complert una etapa molt exitosa a l'equip català.

El «9» desitjat pel Nàstic és Jaime MataDIARI DE GIRONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Serà molt difícil, molt complicat, però el Gimnàstic de Tarragona ho intentarà fins el final. El club que presideix Josep Maria Andreu té molt clar que la principal posició a reforçar és la de davanter centre. Tant és així, que el Nàstic vol contractar dos futbolistes en aquesta demarcació.

Un d’ells, ja el va avançar aquest diari ahir. Es tracta de Joselu, punta del Ràcing de Ferrol que encara té contracte amb els gallecs, però que estaria obert a venir a Tarragona. L’altre és Jaime Mata. Aquest jugador ja fa molt de temps que està marcat en vermell a l’agenda d’Emilio Viqueira, director esportiu de l’entitat tarragonina. Ha jugat fins ara al Girona, i avui acaba contracte amb l’entitat catalana.

Mata, de 27 anys, ha militat les dues darreres campanyes al Girona, d’on va arribar procedent del Lleida Esportiu. A terres lleidatanes també hi va jugar dos anys, en arribar del filial del Rayo Vallecano. És un davanter que té gol, però sap que la seva millor temporada encara està per arribar. Entre les dues campanyes de Segona A ha anotat dinou gols, deu en la primera i nou en la darrera. Sempre ha estat un home clau amb Machín a la banqueta. De fet. Enguany, comptant la promoció d’ascens, ha disputat un total de 41 enfrontaments, sent titular en 30 d’ells i sortint en 11 ocasions des de la banqueta.

La primera temporada amb el Lleida, la 2012-13, va anotar un total de catorze dianes, mentre que a la següent en va marcar una més, fins a quinze. No són xifres per acabar com a pitxitxi, però són prou significatives com perquè un equip com el Nàstic, un dels més respectats a la Segona Divisió.

El gran problema que té el Nàstic amb el seu fitxatge és que un dels «grans» de la categoria de plata, com és el Valladolid, té molt avançades les converses amb Mata, i no seria estrany que partís amb avantatge respecte el fitxatge del davanter. Tot i això, el Nàstic no té pensat llençar la tovallola, ja que troba imprescindible l’arribada d’un futbolista que coneix perfectament el territori català, i que s’ha adaptat perfectament a la Segona Divisió A.

L’altre punta seria Joselu. El gallec ja va estar a punt d’arribar a Tarragona la passada campanya, però l’operació no va cristal·litzar. El Ràcing de Ferrol havia acceptat els 120.000 euros que havia posat sobre la taula el Nàstic en concepte de traspàs, però el futbolista es va fer enrere a l’últim moment. Joselu, que té passat roig-i-negre, ja que ha jugat amb la samarreta del Reus, club que també militarà a la Segona Divisió aquesta temporada.

Fins a vint gols ha anotat Joselu, els quals no han estat suficients perquè el seu equip pogués ascendir a la Segona Divisió. Es tracta d’un depredador de l’àrea que, juntament amb Jaime Mata, formarien una parella implacable a la davantera del Nàstic. La marxa de De la Espada també la d’Aníbal Zurdo, tot i que aquesta darrera encara no està confirmada de forma oficial, motiven que el Nàstic estigui obligat a contractar dos davanters. Aquests, acompanyarien Álex López, el qual afrontarà la seva segona temporada al club tarragoní. Amb tres temporades de contracte, el del Baix Penedès sap que haurà de millorar molt els registres, ja que únicament va anotar dues dianes a les ordres de Vicente Moreno.

José Carlos, del Llagostera

Recorden aquell futbolista que va sortir al terreny de joc quan mancaven 30 minuts, i que va revolucionar completament el Llagostera-Nàstic que va acabar amb empat a un gol? Un jugador de banda dreta que va portar completament de corcoll tot el Nàstic i que va ser part vital per impedir que els de Vicente Moreno sumessin els tres punts. Per a qui no se’n recordi, aquest és José Carlos, un futbolista que ara és a l’agenda del Nàstic i que és la primera opció per reforçar l’extrem dret, una demarcació que ha quedat orfe després de la marxa de Miguel Palanca, Emaná i José Naranjo.

Aquest futbolista, nascut a Huelva, farà 29 anys aquest 17 de juliol. Destaca per la seva gran explosivitat i per la seva capacitat de desequilibri. Marxa per la banda com ningú i pocs jugadors poden frenar-lo per velocitat. Va formar-se al Sevilla, i va jugar al primer equip dues temporades, fins la 2010-11. Després de marxar cedit al Cartagena, va provar sort a l’AEK d’Atenes grec, i la campany 2012-13 va tornar a la Lliga Espanyola, per enrolar-se a les files del Rayo Vallecano. Allí, va jugar-hi dues campanyes, abans de marxar al Còrdova, la temporada 2014-15, equip previ al seu aterratge a Llagostera.

Les lesions no han respectat a un futbolista que, en ser tan explosiu, pateix molèsties musculars molt sovint. Tot i això, sempre que juga ofereix minuts de qualitat, i això és precisament el que busca la direcció esportiva del Nàstic, encapçalada per Emilio Viqueira. El gallec no deixa de treballar a contrarellotge per intentar confeccionar la plantilla més competitiva possible.

tracking