Diari Més

El canvi del terreny de joc de l'Estadi s'adjudica a l'empresa Garden Tona SL

Reus Esport i Lleure deixa el projecte en mans de la companyia barcelonina per un import de 372.000 euros

Els jugadors del CF Reus celebren un gol aconseguit en un dels enfrontaments de la passada temporada, sobre la gespa de l'Estadi.

El canvi del terreny de joc de l'Estadi s'adjudica a l'empresa Garden Tona SLOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa barcelonina Garden Tona executarà les obres de substitució i millores al terreny de joc de l’Estadi, que han de portar-se a terme al llarg d’aquest estiu i suposaran la posada a punt del feu de la capital del Baix Camp com a subseu dels Jocs Mediterranis i de cara al debut del CF Reus a la Segona Divisió A. Reus Esport i Lleure ha adjudicat el projecte a la companyia de productes i serveis de jardineria per un import de 372.000 euros, en el marc d’un procediment que va tramitar-se per la via urgent el passat 27 de maig i que està pendent ara de formalització. L’Ajuntament de Reus vol enllestir les feines en un marge de fins a 16 setmanes a comptar des del seu inici i manté que l’Estadi estarà en condicions per la històrica estrena dels homes de Natxo González a la categoria de plata. Mentre es porten a terme les feines, això sí, la plantilla roig-i-negra no podrà trepitjar, lògicament, les instal·lacions on habitualment s’exercita, i és per això que el club treballa per lligar una pretemporada que discorri principalment a domicili i fixi el campament base al municipal de Riudoms.

La proposta de Garden Tona ha estat considerada com la més avantatjosa –segons queda reflectit al document de resultats de l’adjudicació de Rellsa– entre les quatre que van concórrer al concurs per fer-se amb el projecte de l’Estadi. Royalverd Service, Professional Sportsverd Futbol i la UTE Voracys també havien fet arribar la documentació per a ser-hi presents, tot i que Professional Sportsverd va quedar exclosa d’entrada en no subsanar deficiències en l’oferta. El mateix document justifica l’adjudicació a Garden Tona per l’obtenció de 90,50 punts als criteris de valoració del plec de clàusules administratives i tècniques en què es basava la licitació. La UTE Voracys en va obtenir 77,45 i Royalverd Services, per la seva banda, un total de 75,17 sobre el màxim dels 100 punts per a tots tres aspirants.

La memòria del projecte treu a la llum problemes d’«entollament» a la gespa i de «fongs», que vénen donats per la manera en què el terreny de joc va ser construït, a finals dels anys 70, i detalla que «l’actual sistema de recollida d’aigües es troba malmès, sent deficient l’evacuació que proporciona». Les obres han de facilitar que «el terreny dreni correctament per tal de poder jugar amb pluja» i que «el sistema de reg sigui uniforme i eficient». Així les coses, les millores, que no es limitaran únicament al canvi de gespa sinó que hauran de passar per l’excavació i retirada de les diferents capes que integren el terreny actual, la composició d’un nou sistema drenant, un nou sistema de reg, la recollida de les aigües i la connexió a la xarxa, així com un nou paviment perimetral de seguretat i nova gespa natural. El termini d’execució que es contempla al plec de clàusules fet públic quan van licitar-se les obres de reemplaçament del terreny de joc és de tres mesos.

Pendents de la remodelació

En diferent punt es troba l’altre projecte que afecta al feu roig-i-negre, el d’adequació i reforma de l’Estadi pròpiament, que també va sortir a licitació per un import total de 719.000 euros i que acceptarà ofertes fins el proper 11 de juliol. En aquest cas, les actuacions inclouen la millora i neteja de les graderies, la millora dels accessos i la substitució de les barreres arquitectòniques per tal de convertir l’espai en accessible, l’ampliació de la zona de premsa, el tancament del camp de rugbi i la supressió d’una part d’aquest per tal de convertir-lo en un espai d’aparcament addicional.

A l’espera de les primeres cares noves, un mes després d’assolir l’ascens

Tot just un mes després que el CF Reus materialitzés el sant que l’ha convertit en equip de la Segona Divisió, amb un global de 4-0 contra el Racing de Ferrol i amb la cirereta de David Haro a l’Estadi, la plantilla roig-i-negra no ha incorporat encara cares noves. La direcció esportiva treballa amb la pausa generalitzada a la categoria de plata aquest mercat d’estiu, i el club s’ha limitat a oficialitzar les renovacions que, amb els futbolistes que ja tenien contracte, conserven la columna vertebral de l’equip.

tracking