Diari Més

La LEB Plata passarà de catorze a setze equips i quatre perdran la categoria

La data d’inscripció dels equips s’endarrereix al 12 de juliol

La LEB Plata passarà de catorze a setze equips i quatre perdran la categoria

La LEB Plata passarà de catorze a setze equips i quatre perdran la categoriaJC BORRACHERO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) ha donat a conèixer les bases de competició de la lliga LEB Plata. La principal novetat que tindrà la competició respecte a l’any passat és l’ampliació d’equips, de 14 a 16, la qual cosa suposa que la competició passarà a tenir 30 jornades, en lloc de les 26 de l’any passat. A més, també suposa que l’any que ve hi haurà quatre equips que descendeixin a lliga EBA, a diferència dels dos de l’any passat. Així, els quatre últim classificats en lliga regular perdran la seva plaça en LEB Plata.

El sistema d’ascens continua igual. El primer classificat aconseguirà l’ascens directe a LEB Or, mentre que els equips classificats entre la segona i novena posició jugaran un play-off d’ascens. D’altra banda, tot i que encara no es coneix el calendari de la competició, ja se saben les dates en les quals començarà la lliga. La primera jornada es disputarà l’1 d’octubre i, l’última, el 22 d’abril. La Copa LEB Plata, que enfrontarà als dos primers classificats després de la primera volta, es jugarà el 21 de gener a la pista del millor classificat. Finalment, la FEB també va confirmar que la inscripció en la categoria s’haurà de formalitzar el dia 12 de juny a la una del migdia. D’aquesta manera la FEB endarrereix la data d’inscripció, que en un primer moment s’havia proposat per a la setmana que ve.

Els preus no baixen

La notícia negativa per als interessos del CBT és que la FEB ha decidit mantenir els costos d’inscripció. Els clubs havien demanat a la FEB que l’aval de 60.000 euros passés a costar-ne 40.000, que la quota d’inscripció passés de 15 000 a 12 000 euros i que les quotes d’inscripció a un jugador extracomunitari baixessin de 2.600euros (1.300 euros a la FEB i els altres 1.300 a la federació autonòmica), a 600 euros (300 + 300). La FEB, però, no ho ha tingut en compte.

Finalment, la FEB també contempla a la base de competició, que els clubs estan obligats a realitzar la retransmissió dels seus partits a través d’internet i en directe, amb qualitat HQ. Aquesta campanya no existia l’obligatorietat de retransmetre els partits, però alguns clubs com el CBT ja havien iniciat les emissions en directe. Per primera vegada en la història, els aficionats podran veure tots els partits de la categoria a través d’internet.

tracking