Diari Més

Atletisme

Bruno Hortelano bat el rècord d'Espanya dels 100 m dos vegades en una hora

El jove atleta, de mare espluguina, aconsegueix revolucionar l'atletisme de velocitat espanyol

L'atleta, de mare espluguina, assenyalant en el marcador el seu rècord de velocitat.

Bruno Hortelano bat el rècord d'Espanya dels 100 m dos vegades en una horaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bruno Hortelano Roig, el jove atleta afincat a Madrid, nascut a Austràlia i la mare del qual, PilarRoig, és de l'Espluga de Francolí,va revolucionar la velocitat espanyola en batre dues vegades en una hora el rècord d'Espanya de 100 metres, primer amb 10.08 i després amb 10.06, rebaixant en 8 centèsimes la plusmarca nacional anterior d'Ángel David Rodríguez.

 No va obtenir la victòria -el va batre l'iranià Hassan Taftian amb rècord personal de 10.04-, però Hortolano es va erigir en protagonista de la reunió madrilenya, en la qual la veneçolana Yulimar Rojas es va situar en triple, amb una marca de 15,02 metres, a només dos centímetres de la líder mundial de l'any, la colombiana Caterine Ibargüen, en el ránking de la temporada.

Amb un vent legal (+1,0), Hortolano es va convertir en l'atleta espanyol més veloç de la història en imposar-se, primer, en el seu semifinal amb 10.08 i acabar segon, després, en la final amb dues centenes menys.

 La nova plusmarca nacionalelsitua tercer en el ránking europeu de l'any i rebaixa en vuit centenes el rècord nacional anterior, aconseguit 2 de juliol del 2008 a Salamanca pel madrileny Ángel David Rodríguez amb un registre de 10.14.

«Aquest any m'ho he pres molt de debò i he fet un altre salt més, encara que puc baixar dels deu segons. M'està anant molt bé i med'aprofitar d'això. El rècord és una alegria, però tampoc es pot dir que sigui sorpresa, perquè sent any olímpic pensava rebaixar bastant la marca, encara que no sabia que hoanava a fer aquí», va confessar
Hortelano després de les curses. Hortelanoserà un dels atletes que representarà a Espanya en els Jocs de Rio, i ja sap el que és competir a la ciutat brasilera, en la qual va estar recentment.

«Als 200 metres aniré segur i als 100 m'ho he depensar. Tinc alguna cosa en ment però no ho diréperquè seria posar-me un límit i crec que hi ha marge de millora», va apuntar Hortelano, que pertany al club Playas de Castellón i té com a entrenador a Adrián Durant.

Hortelano es fa amb l'or en els 200 metres llisos

Hortelano es fa amb l'or en els 200 metres llisosEfe

tracking