Diari Més

Reus Imperials

Més de 600 veus demanen camp propi

Un soci del Reus Imperials ha realitzat una petició a ‘Change.0rg’ que està tenint una gran acollida

El futbol americà és un esport realment espectacular.

Més de 600 veus demanen camp propiCésar Nebreda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És un clamor popular, una demanda que fa molts anys que dura, però no hi ha manera. Els Reus Imperials volen un camp per jugar que puguin dir que és el «seu». No volen continuar anant d’un lloc a l’altre. I és que l’entitat del Baix Camp no dista gaire de les tribus nòmades, que mai fan arrels a cap indret i que es veuen obligades a canviar de llar cada cert temps. Els motius, però, no són l’escassetat d’aliments ni el clima. Són molt diferents.

Per tots aquests motius, Guillermo Ortea Varela ha decidit alçar la veu. Ha realitzat una petició al portal Change.org per tal de demanar ajuda a l’Ajuntament de Reus. Ahir a la tarda ja eren 625 vots els que tenia la proposta, la qual té una base sòlida. L’escrit comença dient el següent: «Apreciats membres de l’Ajuntament de Reus. Observo amb tristesa la seva falta de compromís amb un esport i un club que porta el seu nom (Imperials) i el de la seva ciutat allà on competeix. No tenim una llar, anem de camp en camp demanant que ens deixin entrenar. No hi ha equip que pugui subsistir així...».

L’objectiu, com a mínim, és arribar al miler de vots, una meta complicada, però molt possible tenint en compte el bon ritme de peticions està rebent la seva demanda. Actualment, els Imperials juguen al Camp Muncipal Reddis, on es van mudar els reusencs durant aquest 2016. El club va demostrar, mitjançant un comunicat, el seu agraïment a l’Ajuntament per facilitar-li aquestes instal·lacions, encara que saben que possiblement hauran de canviar en un futur no gaire llunyà. En el comunicat en el qual anunciaven la seva marxa, el 7 de març, deixaven clar que «a partir del pròxim partit, que serà a casa davant del València Giants, us esperem en el que ara serà la nostra casa, la vostra casa». De moment continua sent casa seva, asseguren sentir-s’hi molt a gust, però no tenen clar que serà una casa definitiva.

Per això, Guillermo Ortea deixa ben clar en la seva petició que «demanem que ens ajudin a tenir el nostre camp de futbol americà, un camp on poder disputar els nostres partits, i que sigui un referent europeu perquè equips d’altres països vinguin a realitzar els seus training camp. Que la nostra escola pugui créixer més i, així, proporcionar unes instal·lacions dignes al nostre futur». Ortea conclou afirmant que «som un gran club que pot rendibilitzar la inversió. Tenim un projecte. Som a l’elit de la competició, i necessitem estar a l’alçada. Necessitem el teu compromís».

Des de La Pastoreta

Aquest soci dels Imperials vol començar un camí que es presumeix molt llarg, però ell n’ha aconseguit posar la primera pedra. Ara són al camp on també juga el CF Reddis de futbol, recentment descendit a Segona Catalana, i allí hi va arribar procedent del camp de La Pastoreta. L’Ajuntament entén perfectament les necessitats d’un dels clubs que més glòria esportiva aporta a la ciutat, però les instal·lacions són limitades i tots els camps estan ocupats, majoritàriament, per la base dels equips de futbol.

tracking