Diari Més

Giner i el Nàstic seguiran units

L’extrem és, dels futbolistes que acaben contracte, els que més números té per continuar; De la Espada, difícil però no descartat

Ferran Giner, a la dreta de la imatge, acompanyat de Valentín durant un entrenament.

Giner i el Nàstic seguiran unitsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Eren tretze els futbolistes del Gimnàstic de Tarragona els que finalitzaven el seu contracte el 30 de juny d’aquest 2016. D’aquests, Manolo Reina, Mossa i Xavi Molina han renovat, i el club ha anat oficialitzant l’acord durant els darrers dies. A més, Lobato tenia una clàusula de renovació automàtica, igual que Rayco qui, amb la permanència de l’equip a Segona Divisió l’ha renovat automàticament per una temporada, encara que segurament no continuarà, ja que el club no compta amb els seus serveis.

Jordi Calavera jugarà la pròxima campanya a l’Eibar de Primera Divisió i Xisco Muñoz ha passat a formar part del cos tècnic. Per la seva banda, Lévy Madinda també acabava, però per un motiu diferent: havia arribat cedit procedent del Celta.

Restant aquests set, queden encara sis casos per resoldre, i podria ser que només un d’ells acabés amb continuïtat al club tarragoní. Es tracta de Ferran Giner, futbolista que tot i no tenir un gran protagonisme en la temporada recentment finalitzada, gaudeix de la confiança del cos tècnic, tal com ha reiterat una vegada i una altra Vicente Moreno, recentment renovat per dirigir la banqueta grana durant dues temporades.

Quan Mossa va haver de descansar per sanció, a finals de temporada, Vicente Moreno, sense dir noms, va expressar molt clarament que Giner seria el seu substitut en el lateral esquerre. «Tinc molt clar des de fa temps qui jugarà en aquesta posició» quan no hi sigui Mossa, va destacar l’entrenador. Dit i fet, Giner el va substituir, i amb molt bona nota. L’extrem reconvertit a lateral va oferir un gran rendiment contra el líder Leganés al Nou Estadi.

La continuïtat de Giner, que és més propera que llunyana, motivarà que un altre futbolista abandoni la plantilla. En aquest cas, és un jugador que té contracte en vigor, però que no compta gaire per al cos tècnic. Es tracta de Mousa Bandeh, el qual va marxar a l’Olot en busca de minuts durant el mercat d’hivern, i que ha acabat descendint amb els de la Garrotxa a Tercera Divisió. Mousa no abandonaria el club, en cap cas, per tornar a marxar cedit, sinó que seria en forma de traspàs. Ja hi ha alguna entitat de la categoria de bronze que està disposada a abonar una quantitat que rondaria els 60.000 euros, i el Nàstic no s’oposaria a la marxa d’un futbolista que no ha estat capaç de fer el salt i que tampoc té ganes de viure a l’ombra de Mossa.

Més complicat és del cas d’Archille Emaná, que acabarà marxant, amb tota probabilitat. L’africà podria acceptar una nova oferta procedent de l’estranger que econòmicament supera amb escreix la proposta del Nàstic. Molt bona ha estat la temporada del mitja punta, però el jugador estaria buscant l’últim gran contracte de la seva carrera, ja que encara té un gran cartell a nivell mundial.

És un ídol per a l’afició

De la Espada també és un cas diferent al de la resta. El punta acaba contracte, i l’entrenador no ha comptat amb ell en els moments decisius de la temporada. Tot i això, l’illenc ha acabat com a màxim golejador d’entre els tres davanters centres nats que hi ha a l’equip. Els seus quatre gols superen els dos d’Álex López i d’Aníbal Zurdo, però no sembla suficient perquè el club aposti cent per cent per ell. La direcció esportiva vol seure amb De la Espada i explicar-li la situació. Que a banda d’Álex López, hi haurà un altre davanter a l’equip i, depenent de la decisió final sobre l’illenc, en serien dos. No hi ha res clar del tot en aquest sentit.

El que no té cap possibilitat de continuar al Nàstic és Aníbal Zurdo. Era l’aposta forta del club en el mercat d’hivern, però no ha donat la talla. No seguirà amb total seguretat. Tampoc sembla que hagi de tenir una oferta de renovació Miguel Palanca. L’extrem tarragoní va ser important durant una part de la temporada, però en el final de curs ha passat completament desapercebut. Vicente Moreno va deixar de confiar en ell, ja que va apostar cegament per Lobato, amb Jean Luc a la recàmera.

tracking