Diari Més

Créixer també a les graderies

El CF Reus, que va tancar el curs 2015-16 amb 1.400 abonats, vol enganxar una ciutat que respira futbol

Créixer també a les graderies

Créixer també a les graderiesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La il·lusió generada amb el salt de categoria haurà de traduir-se a la graderia en la primera temporada a la Segona Divisió de la centenària història del CF Reus. El club de la capital del Baix Camp, que va tancar el curs passat amb un total de 1.400 abonats, aspira a superar la xifra des del futbol professional. L’equip amb menys abonats la passada temporada a la categoria de plata, el Llagostera, en comptava prop de 1.200. El succeïen l’Alcorcón o el Numància amb entre 2.500 i 3.000 seguidors de carnet. La campanya per a la 20016-17 arrencava a principis de juny i ha inclòs avantatges per a premiar la fidelitat dels que ja hi eren, i que poden aprofitar-les fins acabar el mes.

La directiva roig-i-negra no vol fixar-se una meta en xifres pel que fa a la massa social, però que la ciutat respira futbol ja es va poder veure en la rua que traslladava els artífexs de l’ascens fins al Palau Municipal fa escassos dies. Al front del general Prim penja encara la bufanda col·locada amb el campionat del grup tercer de Segona B i que ha donat lloc, al bell mig de la plaça, a escenes curioses amb l’arribada de turistes: els guies que acompanyen els grups de visitants que hi van parar integren el símbol roig-i-negre a les rutes i parlen de «l’equip de futbol més rellevant de la ciutat, que acaba de fer-se lloa a la Segona Divisió on ara hi ha el Saragossa o el Còrdova».

Sense dades sobre la taula, les previsions són prou bones. I amb tot, caldrà tenir en compte que la reforma que espera l’Estadi no contempla, com a mínim a curt termini, l’ampliació de localitats. Fins a 4.500 estan disponibles per als qui no es vulguin perdre la materialització de l’èxit que s’assolia contra el Racing –amb aquell global de 4-0 que culminava David Haro i que va obrir el nou capítol que ara encetarà l’entitat– i al ritme del Shalalà. Edgar Hernández va recuperar-lo des del Rosenborg per posar banda sonora a un ascens que tot just ara comença a fer-se tangible. Amb el càntic al cap, anotaria el gol que classificava matemàticament el CF Reus per la disputa d’un play-off que desembocava en ascens per la via ràpida. I en celebració. Ara tocarà gaudir-ne des de l’Estadi.

tracking