Diari Més

El CF Reus compra el Bit FC de Beijing

L’excapità de la primera plantilla Jaume Delgado ocuparà ara un nou rol dedicat al dia a dia de l’entitat xinesa

Jaume Delgado, a la dreta, amb el Conseller Delegat del CF Reus Joan Oliver i el president Xavier Llastarri, en una imatge d'arxiu.

El CF Reus compra el Bit FC de BeijingOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CF Reus aplicarà el seu model sobre una entitat xinesa. El club ha comprat el Bit FC, sorgit del Beijing Institute of Technology, en una operació que quedava plenament segellada amb l’ascens dels de la capital del Baix Camp a la Segona Divisió, el qual va produir-se fa quinze dies. Al llarg dels darrers mesos, el CF Reus hi ha estat desplaçant personal propi per conèixer de primera mà les característiques i necessitats del projecte que ara posa en marxa, i la previsió és que l’excapità de la primera plantilla Jaume Delgado, que va haver de penjar les botes per una cardiopatia el curs passat, acabi desenvolupant un rol rellevant, de forma més o menys fixa, al Bit FC, tal com confirmen fonts del mateix club.

Amb tot, l’entitat roig-i-negra, de la mà de màxim accionista i Conseller Delegat Joan Oliver, exporta el seu know how al futbol asiàtic i guanyarà, al seu torn, una nova via per reconduir els futbolistes sorgits a la pedrera reusenca. Un i altre club compartiran estructura i serà el propi CF Reus qui s’encarregui, a partir d’ara, de la gestió de l’entitat de Beijing. Tot plegat donarà també lloc, en paral·lel, a la creació d’una Camp Academy que portarà futbolistes de la base asiàtica a realitzar estades puntuals a Reus. El club roig-i-negre no tanca les portes a l’intercanvi d’efectius entre el primer equip del CF Reus i el del BIT FC, però el que és segur és que, en cas de donar-se, aquest no es contempla de manera immediata.

El Bit FC, que competirà a partir d’ara a la categoria equivalent a la Segona B, es caracteritzava des de la seva creació l’any 2000 per estar integrat, en la seva majoria, per estudiants i professors del Beijing Institute of Technology. Als inicis, finançava l’activitat a través dels mateixos jugadors, del centre d’ensenyament i de la iniciativa empresarial, i participava a lligues universitàries com un dels conjunts més destacats en aquest àmbit a nivell xinès. Al 2006, però, va consumar el salt en direcció al futbol professional com al primer equip d’estudiants que s’adjudicava el títol de l’anomenada Lliga Yi. Després d’un periple pel que seria la Segona Divisió, acaba de certificar el descens a la tercera màxima categoria.

Repetir l’èxit roig-i-negre

El vincle amb el CF Reus hauria de servir, en un marge de temps raonable, per a propiciar al Bit FC un èxit similar al que celebrava el conjunt de la capital del Baix Camp en embutxacar-se el global de 4-0 contra el Racing. Una de les condicions per a que l’acord entre una i altra parc acabés de ser sòlid, de fet, era que CF Reus o Bit FC aconseguissin un ascens.

Alhora que el conjunt de Beijing es beneficia del model de gestió que ha portat els roig-i-negres al futbol de plata, el club que presideix Xavier Llastarri entén aquest nou nexe amb Xina com una via per als futbolistes del seu planter, que podran optar, a través d’aquest acord, a desenvolupar part de les seves carreres esportives a les files de l’entitat asiàtica. D’aquesta forma, i mitjançant el traspàs d’efectius, el CF Reus percebria també nous ingressos sense haver de desvincular-se necessàriament del tot ni definitivament de futbolistes que ha estat formant durant anys a la seva base.

Estades formatives a Reus

Precisament pel que fa a la base, la posada en marxa de la Camp Academy permetrà que les promeses del Bit FC experimentin el futbol roig-i-negre amb la realització d’estades programades que aportin valor afegit a una i altra part i que convertiran el CF Reus en una font de formació i coneixement per als jugadors de la pedrera asiàtica. El club de la capital del Baix Camp hi veu també una eina de promoció per a la pròpia ciutat, que tot just començarà a gaudir ara dels beneficis d’haver inscrit el seu nom a la Segona Divisió.

Pel que fa al primer equip, del qual el CF Reus assumirà la gestió també de la mà de Joan Oliver, al llarg de la present temporada el director esportiu Sergi Parés, la seva mà dreta Ferran Asensio i el propi Jaume Delgado s’han desplaçat en diverses ocasions fins a Beijing per accedir sobre el terreny a les dinàmiques del conjunt que acaba d’adquirir l’entitat roig-i-negra. Serà finalment Delgado, però, qui segueixi de més a prop el dia a dia del Bit FC, previsiblement traslladant-se a Xina per ocupar de ple la nova tasca assignada al CF Reus

tracking