Diari Més

El Nou Estadi haurà de remuntar

El Nàstic cau 3-1 contra l'Osasuna i s'autoobliga a un gran resultat a Tarragona

Naranjo, davant de Nauzet, després de fallar una ocasió de gol.

El Nou Estadi haurà de remuntarEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona s’haurà d’abonar a l’èpica després de caure, 3-1, en l’anada de l’eliminatòria de semifinals de la promoció d’ascens a Primera Divisió. El gol de Jean Luc obre de ple el ventall d’esperances d’un conjunt grana que va millorar molt a la segona meitat després d’un primer acte en el qual els tarragonins van encaixar dues dianes a pilota aturada. El tercer, de Kodro, en el 58’, era pràcticament definitiu, de no ser per l’aparició de Jean Luc, que pot ser determinant de cara al possible pas a la final.

Vicente Moreno va sorprendre a l’alineació amb l’entrada de Juan Muñiz. L’asturià va entrar com a titular a la mitja punta, motivant la suplència d’Aníbal Zurdo. Així, va avançar la posició Emaná, situant-se com a davanter centre. A les bandes, Lobato i José Naranjo. La medul·lar i la rereguarda, idèntiques a les de les darreres setmanes.

Pitjor no li podien anar les coses al Nàstic a la primera meitat. Sense adonar-se’n, el conjunt tarragoní va veure com els navarresos se situaven 2-0 i posaven mig peu a la final de la promoció d’ascens. El duel va començar amb les forces molt igualades, amb dos conjunts que no volien perdre la posició al darrere i que, tímidament, s’anaven acostant a l’àrea rival.

Ja va començar avisant en el minut 11 l’Osasuna, amb un tret de De las Cuevas, que va marxar llepant el pal dret de la porteria de Reina. Torres entrava per la dreta, en el 14’ i, amb la seva centrada, forçava un córner. El gol dels locals començava a cuinar-se.

Podria haver canviat completament el signe del partit José Naranjo, qui va fallar una ocasió, de forma inexplicable, en el 18’. Va rebre una passada interior, a l’espai, d’Archille Emaná, però va controlar molt malament i, a l’hora de rematar, també es va equivocar. Però, a partir d’aquest moment, els navarresos es van fer amb el control del centre del camp, i van protagonitzar una segona meitat del primer acte en la qual van ferir gairebé de mort el conjunt tarragoní.

Primer, va ser amb l’1-0. Gerard Valentín s’equivoca en desviar una esfèrica a córner, tot i que posteriorment es queixa als companys que no li havien dit que estava sol. En el servei de cantonada, un jugador de l’Osasuna apareixia al primer pal per pentinar-la i li queia el rebot a Merino, qui no va perdonar i va afusellar sense pietat Manolo Reina. No va poder reaccionar el Nàstic, que va rebre un nou cop vuit minuts després. El mateix Merino, en una nova acció a pilota aturada, va situar el 2-0, que posava les coses molt difícils al Nàstic. El futbolista fitxat pel Borussia Dortmund va aprofitar que Reina va desviar cap al centre una rematada de cap de David García en el sevei de banda per ampliar distàncies.

Canvi radical

Molt van canviar les coses a la segona meitat, ja que el Nàstic va ser el dels darrers partits. Amb molta més mossegada, obligada en gran part pel resultat, l’equip de Vicente Moreno es va llençar completament a l’atac. Va tenir el 2-1 en una acció en la qual Emaná no va ser capaç de batre el porter rival depsrés de rebre una gran assistència de José Naranjo. L’africà va arribar una mica forçat, i va rematar malament. A més, es va trobar amb Nauzet, que s’havia llençat molt bé a terra.

I, quan millor estava el Nàstic, va arribar el tercer, el que enfonsava gran part de les esperances del Nàstic. Quan més bolcats a l’atac estaven els tarragonins, quan millor estaven els de Vicente Moreno, els navarresos van arrodonir la golejada. Contraatac de llibre que condueix Merino, qui la passava a De las Cuevas, qui assistia a Kodro i rematava, creuat, batent Reina. Vicente Moreno va reaccionar immediatament, i va donar entrada a Jean Luc i a Álex López. Va canviar completament l’equip grana, i el de Costa d’Ivori va ser completament decisiu.

Gairebé era la primera pilota que tocava Jean Luc en tot el partit. El menut extrem es va desmarcar perfectament a dins de l’àrea, i va aprofitar una gran centrada rasa de Mossa per, de primeres, engaltar la pilota i enviar-la al fons de la xarxa. A partir d’aquí, el partit esperat. El Nàstic bolcat a l’atac i l’Osasuna esperant al darrere, perdent el màxim temps possible i aconseguint mantenir un 3-1 que els navarresos van celebrar, i molt.

tracking