Diari Més

Un Nàstic de temporades llargues

L’equip disputarà la tercera promoció d’ascens consecutiva; Vicente Moreno, entrenador d’emocions fortes

L'Osasuna, primera pedra en el camí grana.

Un Nàstic de temporades llargues

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No va poder ser. No es va complir cap dels dos condicionants que eren d’imperiosa obligació perquè el Nàstic fos dissabte, a dos quarts d’onze de la nit, equip de Primera Divisió, fet que motiva que s’hauria de «condemnar» a un beneït play-off d’ascens, una promoció que tothom, absolutament tothom hauria signat a principis de temporada, però que ara pot saber una mica a poc perquè els tarragonins tenien a tocar pujar directament.

Ara bé. Des del moment en què Rubén Eiriz Mata va assenyalar el final de l’enfrontament entre Nàstic i Alabès (1-1), un resultat que era indiferent a causa del triomf de l’ascendit Leganés (0-1) a Anduva contra el Mirandés, els jugadors del Nàstic van tenir només alguns minuts per mostrar la seva decepció, ja que la vida continua al Nàstic. La vida, i la competició, ja que els de Vicente Moreno hauran d’afrontar aquesta setmana les semifinals de la promoció d’ascens a Primera, una segona oportunitat per a un equip que ha fet mèrits sobradament per jugar la pròxima temporada a la màxima categoria del futbol a nivell nacional.

Serà ja la tercera temporada consecutiva que el Nàstic allarga la temporada. Totes tres campanyes, amb Vicente Moreno a la banqueta, els tarragonins han disputat promocions d’ascens, amb sort diferent. En la primera, la campanya 2013-14, el conjunt grana va patir una de les decepcions més grans de la seva història. En el fatídic dia de Llagostera, el Nàstic va veure com els gironins els prenien un ascens amb el qual ningú hi comptava. Va costar moltes setmanes, mesos, recuperar-se d’aquell cop, però l’equip es va poder refer i va tornar a la càrrega.

A la 2014-15, la cosa va anar molt diferent. El Nàstic també va disputar la promoció, però va començar per la de campions, ja que va aconseguir finalitzar líder. Després d’una única eliminatòria, els tarragonins van eliminar l’Osca i es van convertir en equip de Segona Divisió.

Ara, caldrà desempatar. Una promoció que ha acabat en ascens i una altra, en drama. En aquesta ocasió, però, hi ha una gran diferència. Mentre que en les dues darreres temporades el Nàstic estava obligat a l’ascens, ara no. Es tracta d’un premi majúscul a la gran temporada realitzada pels de Vicente Moreno, una campanya que ha acabat amb 71 punts sumats i molt a prop de l’ascens directe. Com a mínim, l’afició espera que la temporada duri quatre partits més, els equivalents a les semifinals de la promoció i a la gran final, després de la qual el Nàstic podria ser de Primera.

tracking