L'ascens haurà d'esperar

El Nàstic empata contra l'Alabès (1-1) i s'haurà d'enfrontar a l'Osasuna

El Nàstic té una altra oportunitat: el Playoff.

L'ascens haurà d'esperarCristina Aguilar

El Gimnàstic de Tarragona haurà de jugar-se l’ascens a Primera Divisió en la promoció d’ascens, i contra l’Osasuna. I és que els tarragonins no van poder complir el somni de l’ascens a Primera Divisió perquè no es va donar cap dels dos casos que s’havia de produir. Ni el Nàstic va poder vèncer l’Alabès, ja que un gol de Manu Barreiro a dos minuts del final, va situar l’1-1, ni el Leganés va perdre a Anduva, ja que va derrotar 0-1 al Mirandés.

El Nàstic ha sortit com un avió des del principi. De fet, si hagués marxat al descans amb un 2-0 o 3-0 al seu favor no hauria estat cap sorpresa, ja que els tarragonins han demostrat des del principi quin era l’equip que s’ho jugava tot.

El primer a avisar ha estat Xavi Molina, qui, en el rebot d’un córner, ha engaltat l’esfèrica amb l’esquerra, topant l’esfèrica amb un defensor. Era el minut 7’. Tres minuts després, gran jugada de Gerard Valentín per la dreta, marxant de dos defensors i forçant un córner. Immediatament s’ha posat en marxa el binomi Naranjo-Emaná. Lobato, que ha quallat un partit espectacular, ha iniciat una paret amb Emaná, aquest darrer l’ha posat de tacó cap al mateix Lobato, qui ha centrat ras trobant Aníbal. El remat del punta, però, ha acabat desviat a servei de cantonada. Lobato ho ha intentat en el 13’, amb un tret ras, sense perill.

Ha posat la por el cos a l’Alabès Emaná. Han xocat els dos centrals del conjunt vitorià, i l’esfèrica ha acabat a peus de l’africà, en el 17’, però Pau Torres li ha guanyat la partida en l’1 contra 1. Cinc minuts més tard, Aníbal s’ha quedat sol davant de Pau López, qui ha desviat el tret creuat del punta grana. Un minut després, Emaná ha tornat a deixar sol Aníbal, però no ha escollit bé i ha tornat a topar amb Pau.

A partir d’aquest moment, el partit s’ha refredat, i ha entrat en acció Lévy Madinda, que ha ofert una lliçó de com parar totes les escomeses rivals. Els tarragonins tenien el partit completament controlat. El resultat a Miranda de Ebro, 0-0 i, al descans, tot quedava absolutament igual.

En el segon acte les forces es van igualar. Vicente Moreno ha volgut dotar de més desequilibri en atac, i ha donat entrada a Jean Luc, el qual ha aportat verticalitat. El Nàstic tornava a controlar l’enfrontament, i l’entrada de De la Espada encara ha ofert més mossegada als tarragonins. De fet, als vint minuts del segon acte, el ‘20’, del Nàstic ha tingut una ocasió claríssima després d’una gran centrada de Jean Luc, però novament Pau ha desviat l’esfèrica a córner.

Ha estat en aquest servei de cantonada on els tarragonins han fet embogir un Nou Estadi que va veure com Xavi Molina s’enlairava fins al cel per marcar l’1-0. Tot seguit, el Nou Estadi ha cantat un gol del Mirandés, quan no era. El partit s’ha allargat fins que, al camp, hi ha tornat a haver un crit de glòria amb un presumpte gol del Mirandés, que tampoc ho era, ja que havia estat anul·lat per fora de joc. L’Alabès ho ha aprofitat per marcar l’1-1, obra de Manu Barreiro, que ha enviat al fons de la xarxa una centrada que li arribava des de la dreta. L’ascens haurà d’esperar.