Diari Més

El XXVI Aplec de Penyes de l'Espanyol convertirà Reus en capital del món 'perico'

Prop d’un miler d’aficionats s’han citat el 12 de juny a la plaça de la Llibertat en una jornada que s’iniciarà amb un partit d’hoquei contra el Reus Deportiu

El XXVI Aplec de Penyes de l'Espanyol convertirà Reus en capital del món 'perico'

El XXVI Aplec de Penyes de l'Espanyol convertirà Reus en capital del món 'perico'Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça de la Llibretat de Reus espera, el proper 12 de juny a primera hora del matí, prop d’un miler d’aficionats blanc-i-blaus que participaran al XXVI Aplec de Penyes del RCD Espanyol, el qual s’organitza enguany a la capital del Baix Camp. La jornada inclourà una recepció a l’Ajuntament i té com a activitat estrella el partit d’hoquei patins que disputarà un combinat espanyolista de jugadors en actiu, equipat amb la samarreta dels anys 50, integrants del Reus Deportiu. A l’encontre es preveu la presència de Jordi Trias o Josep Sentís. Al Mercadal, s’oferirà una degustació de vermut i, més tard, la comitiva es traslladarà al Tecnoparc per portar-hi a terme un dinar de germanor.

La presència del president de l’Espanyol, Chen Yanseng, no està confirmada però tampoc no es descarta i resta pendent de «les opcions d’assistir-hi que pugui trobar a última hora, a expenses dels diferents compromisos que també ha d’atendre». Ton Roig, president de la Penya Blanc-i-Blava de Reus i Comarca, que és l’amfitriona de la cita, apuntava ahir la satisfacció pel fet que la ciutat aculli una trobada que «ens omple d’orgull i espanyolisme».

Recepció amb Chen Yanseng

Yanseng el va rebre fa escassos dies junt amb altres representants de l’entitat, en vespres de la celebració d’aquesta trobada. El màxim mandatari del club va poder conèixer així de primera mà l’agenda de l’acte més memorable de les ambaixades periques, un esdeveniment que reuneix a centenars de seguidors i aficionats de l’Espanyol distribuïts arreu de l’estat. Roig va aprofitar la recepció per convidar al president de l’Espanyol a la jornada, qui estudiarà fins a darrera hora la possibilitat de ser-hi.

Els actes del XXVI Aplec de Penyes del RCD Espanyol començaran dos quarts de deu del matí amb una botifarrada popular i inflables per als més petits. A les onze es disputarà el partit d’hoquei sobre patins al Plau d’Esports del Reus Deportiu amb la participació de jugadors en actiu i que s’enfrontaran al Reus Deportiu. En acabar el partit, sobre tres quarts d’una del migdia, les penyes es concentraran a la Plaça de la Llibertat en la qual donarà inici la tradicional cercavila fins a l’ajuntament de la capital del Baix Camp, on seran rebudes per les autoritats locals. A dos quarts de tres tindrà lloc el dinar de germanor a l’edifici Tecnoparc, fins a les cinc, quan es farà el lliurament d’obsequis a les penyes assistents i es traspassarà la bandera de l’Aplec a l’ambaixada perica que l’organitzarà l’any que ve, Gelida.

El preu per gaudir d’aquest dia és de 30 euros per als adults i 15 euros per als nens. El pagament es realitzarà a través de transferència bancària al següent número de compte: IBAN 28 2013 3069 02 10419532. Un cop realitzada la gestió, hauran d’enviar un mail amb totes les dades a aplecreus2016@hotmail.com. El dia límit per fer el pagament és el 8 de juny.

El conseller delegat del RCD Espanyol, Ramon Robert, destacava ahir l’«alegria» davant un Aplec que convertirà Reus en «la capital del món perico» per un dia i mantenia que la Penya Blanc-i-Blava de Reus i Comarca s’ha bolcat perquè tot plegat sigui un èxit. Per la seva part, el regidor d’Esports de Reus, Jordi Cervera, afegia que «la ciutat té vocació per ser una bona amfitriona en esdeveniments d’aquest tipus i estic convençut que serà un gran dia».

tracking