Diari Més

El «shalalà» que ha empès el CF Reus

Una versió d’Edgar Hernández sobre la celebració viral del Rosenborg acaba en càntic de l’ascens a Segona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un company de Gavà va mostrar-li un vídeo a Edgar Hernández poques hores abans del partit contra l’Olímpic. Hi apareixia la plantilla del Rosenborg noruec, en una celebració al vestidor que va fer-se viral l’any passat per l’espectacular i progressiu pas de la calma a l’eufòria dels seus protagonistes. La imatge el va motivar. Ja no hi podria deixar de pensar fins veure porteria. Va traslladar-la a la resta de l’equip: volia oferir alguna cosa gran a l’afició, als Redblacks, als qui els havien empès fins allà on llavors es trobaven, a només una victòria de la classificació matemàtica per al play-off quan faltaven dues jornades per acomiadar la temporada. Davant els de Xàtiva, Edgar va marcar. Una diana seva, al minut 86, segellava el bitllet roig-i-negre per a la disputa de la segona promoció d’ascens a Segona Divisió en més de cent anys d’història del club. Convertia en premi una passada mil·limètrica de Vítor. El punta començava a pair la fita corrent cap a la banqueta. Vítor, estirat a la gespa, compartia la recompensa. Més de 4.200 seguidors s’ho miraven tot plegat des de la graderia. Natxo González parlaria, després, de «futbol de veritat a l’Estadi» reusenc.

Amb el xiulet final, va ser el moment. Edgar es va acotxar, va prendre la iniciativa. Era la primera invasió de camp que viuria aquesta campanya el feu roig-i-negre, abans que l’ascens, quinze dies després, acabés de fer-lo esclatar. El davanter va agafar el micro. Regalava als seus el càntic que acabarien anomenant «shalalà», l’ànima viral del peculiar Rosenborg i una mena de talismà amb què l’afició anima des de llavors l’equip que ha fet realitat el seu somni. Diumenge passat, la gravació dels noruecs trobava una rèplica al vestidor del CF Reus, després de viure-la de nou al terreny de joc. I a la plaça Prim. I al Vermuts Rofes, on la plantilla gaudia d’un sopar més o menys íntim abans que la rua propiciï avui la desitjada comunió entre una ciutat i un equip de Segona. El capità Álex Colorado l’havia compartit, mesos abans, a Twitter, enmig d’una primera volta brillant a què cal atribuir la meitat del salt a la categoria de plata. Amb la graderia encesa pel càntic, bromeja i diu que «això del ‘shalalà’ és cosa d’Edgar Hernández...».

El de Gavà sol apuntar, sobre la repercussió d’aquell gest a la cita amb l’Olímpic, l’«alegria perquè això hagi donat caliu a l’Estadi, a l’afició i als companys. Precisament d’això es tractava», i apunta sobre la mobilització davant l’èxit roig-i-negre, que «som una família, tots anem a una, i l’objectiu també ha sigut gràcies a això». Al «shalalà», que tornarà a sortir aquest vespre al carrer en la posada de llarg del CF Reus, també li han sortit altres versions en clau reusenca. Com la que brindaven a l’equip des de les aules del Col·legi Sant Josep abans de la tornada contra el Racing a la capital del Baix Camp, a què els jugadors concorrien ja amb un 0-3 sota el braç i la celebració continguda a la gola.

La comunió amb la ciutat

També des de les xarxes socials, el #VolemRuaPelCentre donava ahir l’empenta necessària i definitiva per a l’entesa entre club i Ajuntament que farà possible el lluïment del CF Reus pels carrers del centre de la ciutat. Tot plegat arrencarà a les set de la tarda, amb un autobús que conduirà, directiva, cos tècnic i plantilla des del mateix Estadi fins al Santuari de Misericòrdia, on l’equip oferirà l’ascens a la Mare de Déu de Misericòrdia. Cap a dos quarts de nou, la comitiva s’encaminarà, en l’inici de la rua, des de la plaça de les Oques cap a la plaça Prim, que avui tornarà a rebentar en la segona celebració de l’ascens, ara jugadors inclosos. El bus estacionarà a la parada de taxis del carrer Sant Joan. Amb els jugadors a dalt, farà un tomb de ravals per anar a parar al raval de Santa Anna. Els herois del salt a la Segona Divisió recorreran a peu un darrer tram fins a la plaça del Mercadal. Allà els esperaran les autoritats locals, preparada ja la recepció de la discòrdia i que, ara sí, tindrà lloc, encapçalada per l’alcalde Carles Pellicer, i presumiblement amb la presència de membres de la directiva roig-i-negra. Hi arribaran després d’haver rebut l’estima d’una afició que se sent partícip de la fita assolida i que hi vol prendre part.

Des del Palau Municipal

Sortida al balcó del Palau Municipal i parlaments posaran el punt final a un acte que desembocarà amb la tornada de la família roig-i-negra de nou al seu feu, després de viure, per fi, la reclamada rua. Acabarà, llavors, una setmana carregada d’il·lusió i marcada per emocions intensíssimes a dins i fora del club, i la maquinària de l’entitat es posarà en marxa per donar peu a la que ha de ser la primera temporada del CF Reus a la segona màxima categoria del futbol estatal. L’equip competirà encara a dos últims partits, en la disputa per distingir-se com el millor conjunt d’una Segona B que ja han deixat enrere, i contra l’UCAM Murcia, l’altre dels campions de grup que ha consumat l’ascens per la via ràpida, en el seu cas davant el Madrid Castilla. L’anada tindrà lloc a l’Estadi aquest diumenge, a partir de les dotze del migdia, i serà l’últim matx de bronze al feu de la capital del Baix Camp.

Els abonats que segueixin tenen un 25% de descompte a Segona

Els abonats que renovin el seu carnet abans del 30 de juny gaudiran d’un 25% de descompte en els preus del CF Reus de Segona Divisió. El club roig-i-negre va presentar ahir la campanya d’abonaments de la temporada 2016-17, que arrenca amb el lema #nithoimagines. La venda començarà avui mateix a les oficines de l’Estadi, en l’horari habitual de deu del matí a dues del migdia i de cinc de la tarda a vuit del vespre. Els preus de noves altes són de 440 euros a Tribuna Alta, 320 euros a Tribuna Baixa i 180 euros a Gol i a Lateral. Per als qui renovin com a abonats, els preus són de 330 euros a Tribuna Alta, 240 euros a Tribuna Baixa i 135 euros a Gol i a Lateral. L’entitat premia així, tal com va anunciar, la fidelitat dels qui han acompanyat l’equip fins a la categoria de plata. La plantilla, per la seva banda, tornava ahir als entrenaments després de celebrar l’ascens assolit.

El «shalalà» que ha empès el CF Reus

El «shalalà» que ha empès el CF ReusOlívia Molet

tracking