Diari Més

El partit de tota una vida

El CF Reus, amb l’ascens a Segona A encarrilat, afronta contra el Racing i a un Estadi ple la cita més important de la seva història

El partit de tota una vida

El partit de tota una vidaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La visita del Racing a l’Estadi, diumenge, posa el punt final a la setmana de les emocions contingudes al CF Reus. Ni amb el 0-3 de la cita d’anada sota el braç, el club no s’ha permès perdre de vista el desenllaç de l’eliminatòria. Ningú no vol donar res per fet contra un Racing temut en el sorteig i a què no corresponia la desfeta al Sardinero. El primer, l’entrenador, un Natxo González que, pocs minuts després d’embutxacar-se més de mig ascens, cridava a la calma des de la sala de premsa del feu verd-i-blanc. El discurs de la cautela s’imposa a un equip que manté el respecte cap al rival i no pensarà en celebracions fins veure segellat el salt de categoria. Una altra qüestió és la fe dipositada en una fita a tocar i que ha mobilitzat 4.500 aficionats sota la convicció que #JuntsLaLiarem.

Els de Pedro Munitis es desplacen amb l’obligació d’anotar quatre o més dianes -depenent del paper roig-i-negre contra el seu arquer, Óscar Santiago– per mantenir vives les opcions d’assaltar la categoria de plata sense trepitjar la repesca, que enfrontarà el qui no s’endugui aquesta eliminatòria única contra un tercer o un quart de la resta de duels en la promoció. L’altre, el guanyador, se les veurà amb el qui s’hagi endut el gat a l’aigua entre UCAM Murica i Real Castilla en un doble duel final per perfilar el campió de la Segona B. El brillant partit quallat al Sardinero, que va sorprendre un oponent potser massa confiat contra el seu favorit al bombo de Las Rozas i a què la pressió de les 17.800 ànimes a la graderia va pesar, avala el CF Reus en aquest darrer pas cap a la segona màxima categoria del futbol estatal. També, i per descomptat, un 0-3 que, si més no per a l’afició, ja ha deixat en mans reusenques la plaça.

A porta tancada

La comitiva roig-i-negra desembarcava dilluns a l’Estadi, directament arribada des de Santander, per viure la darrera presa de contacte amb els seguidors a i començar a preparar l’ascens. La plantilla s’ha exercitat ininterrompudament a les instal·lacions de la capital del Baix Camp des de dimarts i ho farà per darrer cop aquest dissabte. Completarà les dues últimes sessions abans del partit a porta tancada.. A disposició del tècnic vitorià, tots els seus homes, amb l’única excepció del porter Aitor Embela, que continua recuperant-se de la intervenció a què es va sotmetre per resoldre molèsties a la mà. Fins i tot Fran Carbia, l’únic dubte que Natxo González arrossegava de cara a l’assalt al Sardinero per un esquinç al turmell dret, va arribar a temps per exhibir titularitat contra els càntabres.

Culminar el salt a la Segona Divisió convertiria Natxo González en l’únic entrenador de la història recent del CF Reus en embutxacar-se dos ascensos, després del que ja va sumar a la temporada 2004-05, llavors en direcció a la Segona B. Li serviria, també, per treure’s l’espineta del play-off de la 2006-07, en què el Betis B posava fi al periple de tornada a la categoria de bronze abans d’hora.El propi tècnic apuntava, en la posada de llarg als inicis d’aquesta segona etapa en roig-i-negre «el compte pendent amb el club i la ciutat» i la voluntat de «fer coses grans» amb el CF Reus. De propiciar l’èxit s’han encarregat també el club –de la mà de la mateixa afició–, que dimecres empaperava el vestidor dels reusencs amb missatges d’ànims enviats per l’afició.

Trobar respostes

A Munitis, en els set dies previs a la disputa de la tornada, li haurà tocat buscar i trobar respostes a un 0-3 que no esperava haver encaixat i treballar, també, la part psicològica d’un enfrontament a què els seus concorreran amb els elements en contra i el record amarg del resultat com a locals. El tècnic càntabre, que ha mantingut al llarg de tota la setmana la convicció que quallar una remuntada és possible, el Sardinero li recriminava «l’atac d’entrenador» que va portar-lo a dibuixar un trivot poc habitual als esquemes del Racing. A aquesta decisió atribueixen, des de Santander, el forat que va trobar a la banda esquerra Vítor Silva, abans que Dinis i Haro el seguissin en el camí a porteria. El Racing s’ha estat exercitant els últims dies a porta tancada, recupera Granero i Pumpido entra a la convocatòria, i avui viatja a Reus per concentrar-se amb 48 hores de marge sobre el matx decisiu.

tracking