Diari Més

Una allau de missatges d'ànim cobreix les parets al vestidor roig-i-negre

L’afició ha fet arribar a la plantilla els seus millors desitjos en forma de textos signats que el club mantindrà al túnel d’accés fins al desenllaç del ‘play-off’

Una allau de missatges d'ànim cobreix les parets al vestidor roig-i-negre

Una allau de missatges d'ànim cobreix les parets al vestidor roig-i-negreOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CF Reus ha obert el vestidor a la seva afició per recórrer de la mà l’últim tram del camí a la Segona Divisió. Convertir l’Estadi en el millor escenari possible per a l’ascens anirà a càrrec dels 4.500 seguidors que exhaurien les entrades i aconseguien un ple històric al feu reusenc cinc dies abans de la visita del Racing. Que la il·lusió parteixi de portes endins ho facilitarà, gràcies també a aquests aficionats, el mateix club. L’entitat va estrenar, dies enrere i un cop classificat per la disputa del play-off, una bústia al seu lloc web on, qualsevol que volgués ser partícip de la històrica fita que es troba ara a tocar pogués dipositar el seu missatge d’ànim per donar la darrera empenta a la plantilla. Ahir, desenes de correus rebuts empaperaven els passadissos i el vestidor des d’on sortiran els futbolistes roig-i-negres per afrontar el partit de tornada de l’eliminatòria única contra els càntabres, amb el 0-3 del pas pel Sardinero sota el braç. En vespres de l’enfrontament i malgrat el coixí recollit a l’anada, al CF Reus contenen la respiració. Ningú no s’atreveix, amb els precedents sobre la taula, a donar públicament per acabada la feina. Preval el discurs de la cautela i de la prudència, i tothom al club, cadascú en la seva parcel·la, centra l’esforç en generar l’entorn propici per consumar el salt de categoria.

«Lluita amb el cor, juga amb el cap, marca amb els peus. Amunt Reus!», apunta una de les frases que haurà d’encoratjar l’equip diumenge. Una altra recorda als jugadors del CF Reus que «només si ets del Reus Deportiu pots entendre-ho. Força Reus!». N’hi ha que parafrasegen el tennista Rafa Nadal, avisen a la plantilla que «les coses mai no canvien per elles mateixes, les has de fer canviar» i demanen als futbolistes roig-i-negres que «canvieu la història del futbol d’aquesta ciutat. Ànims i força per la recta final!».

Històries personals

També d’altres d’una mica més mundans i pràctics que tot just animen amb un sincer «som-hi nois! A Segona! L’any vinent al FIFA 17!» i prenen el compromís que, si el CF Reus compleix amb la seva part, «us faré guanyar la Champions!». I els que han sortit directament del cor d’algun aficionat: «ara més que mai, a pel vostre somni i el de tota una ciutat. Sou un equip increïble i no vull que aquest somni acabi mai». Per als que tampoc no estan disposats a despertar-se abans d’hora, «no us poseu cap límit. Com més somnieu, més lluny arribareu. Sou molt grans, família!».

Difícil que l’equip no surti a per totes després d’haver llegit les històries personals que els envoltaran en aquests entrenaments finals i des d’hores abans de la cita amb el Racing, com la d’un dels seguidors que al Sardinero «vaig mirar al cel emocionat, ja que fa anys que ens falta el pare, i vaig pensar que allí amb nosaltres estava ell, animant i empenyent per aquesta fita, junts amb ell i amb el Jordi Pitarque. Qui ho anava a dir. Força Reus, amunt a Segona!». O el compromís d’alguns emocionats amb el fet que «després de dos anys, heu format una família i nosaltres seguirem sent el vostre alè».

Picada d’ullet als portuguesos

Els seguidors roig-i-negres tampoc no s’han oblidat, en aquestes frases motivadores per aportar un pèl més d’emoció a la tornada contra els homes de Pedro Munitis, del grup de jugadors portuguesos que ocupen un lloc al vestidor de la capital del Baix Camp. Un d’ells escrivia que «pots continuar per acabar la temporada i les cames et faran mal una setmana, o pots renunciar-hi i la ment et farà mal tota la vida» i traduïa el missatge al portuguès per arribar també a Vítor, Dinis, Cassamá i Ricardo que, si es dóna el millor desenllaç per al play-off, s’hauran embutxacat el premi d’un ascens en el seu articular periple reusenc. Alguns, amb un paper especialment rellevant, com ara Vítor, que va adjudicar-se la diana que classificava l’equip per l’anterior promoció d’ascens i n’ha fet una altra durant la disputa d’aquesta.

El record del Llagostera

Per la seva banda, i en el segon aniversari de la consecució del repte, el Racing commemorava ahir a través de les xarxes socials l’ascens a Segona Divisió, dues temporades enrere, després d’embutxacar-se la respectiva eliminatòria contra el Llagostera. «Dos anys després, tenim l’opció de tornar a fer història», publicava el club.

tracking