Diari Més

El CF Reus truca a les portes del cel

Els roig-i-negres deixen pràcticament sentenciada l’eliminatòria d’ascens a Segona A amb un recital al Sardinero davant del Racing

El CF Reus truca a les portes del cel

El CF Reus truca a les portes del celXAVI GUIX/CF REUS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una exhibició amb 0-3 final al feu del Racing ha servit al CF Reus per encarrilar l’eliminatòria d’ascens a Segona Divisió. Vítor Silva, Dinis Almeida i David Haro van veure porteria davant els prop de 18.000 espectadors que omplien ahir el Sardinero, en una tarda d’emoció i absolut domini roig-i-negre que deixa el futbol professional a tocar per als de la capital del Baix Camp. El joc estudiat dels homes de Natxo González, sumat a l’efectivitat reusenca i a la manca de reacció d’un Racing que va dimitir amb el 0-2, deixen més que mig play-off en mans del CF Reus. A un duel en què tots dos tècnics havien amagat cartes a la màniga –un i altre van alinear d’inici els dubtes Borja Granero i Fran Carbia, i durant l’encontre es va especular amb una sanció a Jesús Olmo que no va ser–, el CF Reus empès pels més de 200 seguidors que l’acompanyaven a Santander va colpejar primer i va endur-se el premi. Per aconseguir arrabassar als roig-i-negres la plaça pràcticament lligada a la categoria de plata, amb aquest resultat, el Racing hauria d’anotar quatre gols o més en el matx de tornada, que es disputarà diumenge a partir de les sis a l’Estadi.

El campió del grup tercer no va sentir la menor por escènica al Sardinero, ni la pressió de l’afició racinguista –que acudia en massa al camp per portar els seus en braços fins a la Segona Divisió– no va fer enrere un CF Reus que quallava un debut digníssim i basat en l’amenaça per la banda esquerra. Treballaven braç a braç Benito i Folch. Entre ambdós van repartir-se, al minut 12’, l’elaboració de la jugada que enfonsaria abans d’hora l’equip de Pedro Munitis, dirigit ahir per Gonzalo Colsa. La culminava Vítor Silva –artífex, per cert, de la diana que va classificar els reusencs per a l’anterior play-off, el primer de la història de l’entitat–, en recollir la passada del lateral altafullenc i disparar ajustada al segon pal. Óscar Santiago no va tenir marge. El CF Reus desplegava un futbol analític, dirigit als punts febles del Racing. I encertava. Haro va tenir el 0-2 en un tret potent a mitja alçada, deu minuts més tard i fruit d’una associació entre Carbia i Folch, que l’arquer dels càntabres va blocar amb prou dificultat. No hi hauria més concessions del costat roig-i-negre. En la següent acció, que va ser també la següent arribada a l’àrea contrària, Dinis va sentenciar. El portuguès convertia una centrada de Vítor des del córner que Rafa García havia pentinat endarrere en el coixí definitiu per als seus. Corria el 29’. Havent-ne encaixat dos en menys de mitja hora, el Racing ho va deixar córrer. Brillava el CF Reus, absolut protagonista d’un primer temps en què, amb una superioritat magnífica que acabaria donant lloc al millor partit de la temporada 2015-16, deixava quasi decidida l’eliminatòria.

L’esperança dels càntabres

Colsa va intentar la gesta amb un doble canvi a la represa, que col·locava sobre el verd Dani Rodríguez –el segon màxim anotador de l’equip i home fort del vestidor– i Isma Cerro en detriment de Borja San Emeterio i Coulibaly. No va aconseguir res més que veure’n passar el tercer, el que anotava David Haro assistit per Carbia i després de desfer-se del porter del Racing per batre’l des de l’esquerra. Amb tot, el Racing encara no havia disparat un sol cop entre els tres pals. Però, continuava obrint espais al darrere que podrien haver facilitat un avantatge encara més ampli als de la capital del Baix Camp. Edgar Hernández va tenir la quarta diana a les botes en una ocasió perfecta al minut 80, sol davant el porter local, que va refusar-ne el tret. Natxo González li havia donat entrada en un doble canvi, de la mà d’Ismael Moyano, per rellevar Alberto Benito i Fran Carbia.

Esforç físic enorme

El paper del porter Edgar Badia, de fet, va limitar-se, pel que fa a l’atac racinguista, a aturar un tret final que intentava, a la desesperada, Álvaro Peña, i que tancaria el partit després d’uns compassos de lluïment en què el CF Reus va agradar-se i va agradar els seguidors que li feien costat al Sardinero. Amb tot, la cita va tocar a la seva fi amb mostres d’un esforç físic enorme per part dels dos bàndols, amb alguns jugadors estesos al terra i després que d’altres haguessin rebut atenció mèdica. En concloure el matx, ambdós entrenadors destacaven la importància de «recuperar-se de l’esforç» que s’havia abocat ahir a Santander. CF Reus i Racing de Santander tornaran a veure’s les cares el proper diumenge a la tarda a les instal·lacions de l’Estadi, en un partit que servirà per decidir el definitiu guanyador d’aquesta eliminatòria única d’ascens a Segona Divisió A en què els de la capital del Baix Camp ja han començat a inscriure el seu nom. El vencedor, s’enfrontarà al que surti millor parat del Madrid Castilla-UCAM Murcia. L’altre, passarà a la repesca.

tracking