Diari Més

A conquerir Santander

En el segon assalt a Segona Divisió, el CF Reus busca un bon resultat a l’anada davant el Racing per deixar encarrilat l’ascens directe

A conquerir Santander

A conquerir SantanderOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El campió del grup tercer de Segona B esgota les darreres hores abans de posar el primer peu al somni del salt de categoria, que ha de començar a decidir-se diumenge al verd del Sardinero. Els de Natxo González concorreran a l’eliminatòria única d’ascens avalats per l’aventura de l’anterior play-off davant del Racing de Ferrol, amb el punt de maduresa que ha exigit aquesta complicada campanya i empesos per tota la il·lusió d’una ciutat que ja veu el seu equip competint al futbol professional. La plantilla roig-i-negra s’ha estat exercitant sense descans des que, dilluns, el sorteig a Las Rozas decretés l’aparellament amb el rival més llunyà dels tres possibles –UCAM Murcia i Madrid Castilla completaven el bombo– i un històric: el Racing esperarà el CF Reus disposat a recuperar la plaça que deixava enrere al desenllaç del curs passat, tot just poques setmanes després que l’entrenador Pedro Munitis arribés a la banqueta i en el marc d’una delicada situació econòmica. A l’entitat reusenca ningú no vol deixar un sol detall a l’atzar. La tornada està prevista d’aquí set dies, diumenge 29 de maig a l’Estadi i a partir de les sis de la tarda. El qui no aconsegueixi pujar en l’eliminatòria de campions tindrà una altra ocasió per a fer-ho a la repesca, contra algun dels guanyadors dels duels entre segons, tercers i quarts.

A falta d’enllestir les dues darreres sessions, l’entrenador dels roig-i-negres compta amb tots els recursos a la seva disposició per al desplaçament al Sardinero, tan sols a excepció del porter Aitor Embela –que va ser intervingut recentment de les molèsties que arrossegava al canell– i amb el dubte del davanter Fran Carbia, ara en el tram final de la readaptació per l’esquinç al turmell dret que el va obligar a retirar-se del matx contra l’Olímpic. El màxim golejador Edgar Hernández torna de la sanció.

Feina per avançat

El cos tècnic treballava des de setmanes enrere amb la ment posada a la promoció d’ascens i els rivals amb què podria creuar-se en aquesta disputa, i alguns dels seus membres havien viatjat per enregistrar partits dels hipotètics oponents encara sense conèixer si l’equip de la capital del Baix Camp s’acomiadaria com a campió o com a titular de la segona o la tercera plaça. Avançar feina ha servit per centrar aquests dies exclusivament en la preparació d’un grup que es plantarà davant el Racing en millors condicions físiques que ho fes l’any passat contra el Ferrol i havent exhibit aquest curs una gran personalitat davant rivals d’alçada.

Xifres gairebé idèntiques

Els càntabres, que arrabassaven en la jornada 38 el títol de campió al conjunt gallec gràcies a una victòria contra el Coruxo i a l’ensopegada del fins llavors líder –en una situació similar a la que vivia el CF Reus en vèncer el Cornellà i sprofitar l’empat del Vila-real B–, han quallat una campanya de xifres molt similars a les dels roig-i-negres. Amb un total de 74 punts que signifiquen tan sols un més que els del seu contrincant d’eliminatòria, els jugadors de Pedro Munitis han guanyat els mateixos 21 duels que els reusencs i compten un empat més i una victòria menys. Han marcat 56 gols pels 52 dels reusencs i n’han encaixat 28, tres menys. Tot plegat, tenint en compte el plus de competitivitat al grup tercer on fins ara ha militat el CF Reus.

Granero hi arribarà

Munitis, que preparava el debut al play-off amb dos dubtes a la plantilla, veu les coses més clares a mesura que la setmana toca a la seva fi. El centrecampista Borja Granero ja va reincorporar-se dimecres als entrenaments amb el grup i tot apunta que el tècnic càntabre el podrà alinear aquest diumenge. L’altre interrogant, el que plantejava el davanter Facundo Pumpido, no es resoldrà fins última hora, encara en recuperació de l’edema muscular que pateix des de dilluns passat. El lateral Francis, que va ser operat per problemes al tendó d’Aquil·les, és l’únic totalment descartat. L’equip de Santander va exercitar-se ahir a porta tancada a les instal·lacions del Sardinero i repetirà avui, també en horari de matí i a partir de dos quarts d’onze, a La Albericia, en l’última sessió abans que la pilota rodi, amb mig ascens en joc.

La millor combinació per estrenar-se

Amb tot a punt i la plantilla en un excel·lent moment de forma, Natxo González tindrà plena llibertat a l’hora de confeccionar l’onze que iniciï la lluita per una plaça a la Segona Divisió A amb la visita al Sardinero. El vitorià podria optar per una formació on –sempre amb Edgar Badia sota pals– recuperar Alberto Benito al lateral dret, amb Jesús Olmo i Ismael Moyano a l’eix defensiu i Ángel Martínez per l’esquerra. Ramon Folch i Aritz López Garai manegarien la medul·lar amb David Haro i Vítor Silva a les bandes, el capità Álex Colorado a la mitja punta i el golejador Edgar Hernández –que acumula una dotzena de dianes al seu compte particular– com a referència d’atac.

Pel que fa al Racing, l’entrenador dels càntabres Pedro Munitis se les haurà d’arreglar presumiblement sense Pumpido tot i que finalment sí que podrà comptar amb Borja Granero que, refet de l’edema muscular que patia, formaria parella de pivots amb Álvaro Peña. Amb Óscar Santiago a la porteria –en aquesta anada de l’eliminatòria única d’ascens, el tècnic mantindria l’aposta pel porter que més titularitats acumula aquest curs tot i haver alternat la posició amb Dani Sotres–, Borja San Emeterio, César Caneda, Mikel Santamaría i Migue García integrarien la defensa al Sardinero. Al davant, es col·locarien Dani Rodríguez –un dels homes de pes al vestidor i extensió de l’entrenador sobre el terreny de joc– amb Óscar per l’esquerra i Coulibaly –recanvi natural de Pumpido, en cas que, com és probable, aquest no hi arribi– a la mitja punta. La punta l’ocuparia Dioni, el millor artiller amb què compta el Racing de Santander i que ha rubricat en la present temporada un total de 13 dianes en Lliga, tan sols una més que les que exhibeix Edgar Hernández.

tracking