Diari Més

Quatre finals que decidiran el futur d'un Nàstic que segueix en la lluita

Saragossa, Osasuna, Lugo i Alabès, tres d’ells amb l’ascens en joc, esperen als grana en una clausura de campionat d’infart

Quatre finals que decidiran el futur d'un Nàstic que segueix en la lluita

Quatre finals que decidiran el futur d'un Nàstic que segueix en la lluitaCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empat contra el Leganés del passat diumenge al Nou Estadi, la forma d’aconseguir-lo i les sensacions que va deixar el Gimnàstic de Tarragona només han servit per confirmar el que ja se sabia: els tarragonins donaran guerra fins el final per disputar una de les dues places d’ascens directe ja que, per mèrits propis, s’han guanyat el dret a jugar la pròxima temporada a la millor lliga del món o, com a mínim, de quedar-se en el camí en el darrer sospir.

Quatre punts són els que separen els tarragonins actualment de la segona plaça, i quatre són els equips amb els quals encara s’ha d’enfrontar, abans que finalitzi la temporada. Tenint en compte que el segon classificat és l’Alabès, i que aquest conjunt serà el que visitarà el Nou Estadi en la clausura del campionat, els de Vicente Moreno es podrien jugar totes les seves opcions de finalitzar entre els dos primers el darrer dia del campionat regular, davant de la pròpia afició.

No serà gens senzill el camí del Nàstic fins a finals de temporada, ja que aquest diumenge, a les dotze del migdia, tocarà visitar un dels millors equips de la categoria, el Saragossa. Els aragonesos, de fet, s’han confirmat com el millor equip en aquest tram final de la temporada, ja que han sumat catorze punts en les darreres sis jornades, més que ningú altre en el mateix període de temps.

Si el Nàstic ha aconseguit 61 punts en els 38 partits en joc, el Saragossa compta amb 60. Els dos equips són els màxims perseguidors del líder Leganés i del colíder, l’Alabès, i del que succeeixi aquest diumenge a La Romareda es podran extreure moltes conclusions. L’equip que no sumi els tres punts podria començar a acomiadar-se de l’ascens directe a Primera Divisió.

Sense temps per poder respirar, tres dies més tard de jugar contra el Saragossa tocarà rebre un altre «coco», com és l’Osasuna. Els navarresos, sisens a la classificació, han conformat un gran equip, basat en la joventut i en la qualitat dels nois sortits de la pedrera. A més, sent un dels pressupostos alts de la categoria, l’Osasuna va començar la temporada amb una meta única, que era la de recuperar la Primera Divisió. Serà el dimecres dia de maig quan, a partir de dos quarts de nou de la nit, els dos equips s’enfrontaran al Nou Estadi.

El partit, en principi, més assequible, serà el penúltim del campionat, a Lugo. No significa que el rival no sigui complicat, però sembla que els gallecs ho han fet tot ja aquesta temporada. Salvats virtualment, i a set punts de distància del sisè classificat, el Lugo ha complert amb l’objectiu de continuar una campanya més a la categoria de plata.

El duel definitiu serà el que tancarà el campionat. Un Gimnàstic-Alabés per al qual els tarragonins esperen poder jugar-se alguna cosa important. Els vitorians, sense fer soroll, s’han convertit en candidats clars a recuperar la màxima categoria, però els tarragonins no ho posaran gens fàcil. El somni podria complir-se aquí, o comptar amb una revàlida en forma de dos o quatre partits més a la promoció d’ascens.

El Nàstic pot perdre 3 jugadors internacionals

El Gimnàstic de Tarragona està en alerta davant les pròximes convocatòries de les seleccions en les quals podria perdre fins a tres jugadors de la seva plantilla per a un tram final de Lliga que es preveu decisiu. Aburjania, amb la selecció de Geòrgia, Madinda, amb Gabon, i Ondoa, per al Camerun, són els homes que amb gairebé tota probabilitat es perdran els tres últims partits de campionat, en els que el Nàstic s’estarà jugant l’ascens directe. La quarta jornada de la fase de classificació per a la Copa d’Àfrica 2017 i amistosos en el cas del jugador europeu són el motiu pel qual Moreno no podrà tenir a la seva disposició als jugadors. «És injust que un conjunt que paga religiosament als jugadors s’hagi de quedar sense ells», deia Vicente Moreno./Efe

tracking