El Tarragona Fem Bàsquet derrota el Ploms i aconsegueix la permanència

L’equip nascut de l’acord entre CBT i TGN tornarà a jugar a Copa Catalunya una temporada més

El Tarragona Fem Bàsquet derrota el Ploms i aconsegueix la permanènciaTGN Bàsquet

El Tarragona Fem Bàsquet va assolir, aquest cap de setmana, la permanència, després de derrotar el Ploms Salle Reus 57 a 62 i d’un gran partit de les de la ciutat Tarragonina, posant el colofó a l’excel·lent temporada realitzada per les noies d’Albert del Rei. L’actuació de la gran de les Vilamajor i Laura Pascual va ser providencial perquè el Tarragona Fem Bàsquet estava fora del partit. Després d’un bon inici, 4-10 a poc més de 5 minuts per acabar el primer quart, gràcies a la intensitat defensiva, que permetia recuperar pilotes i sortir al contraatac, el tècnic local, Carlos Aparicio, va demanar temps mort. A partir d’aleshores les coses van canviar, i molt. El Ploms Salle Reus va apujar el llistó de la seva defensa. Moltes mans, molta intensitat i solidaritat i al Tarragona Fem Bàsquet se li va fer fosc (12-12 final primer quart). El temps entre períodes no va servir per corregir la dinàmica i el Ploms continuava manant des de la defensa i la intensitat i les alarmes van sonar a 5:34 pel descans, 21-14. De la mà de Laura Pascual, la jugadora que en els 20 primers minuts va sostenir l’equip, el Tarragona Fem Bàsquet va reaccionar (21-20) però finalment va arribar al descans perdent per 4 punts, 26-22. A la represa es va poder veure el festival Vilamajor. Tot i la bona sortida del Ploms (31-27) amb triple, Vila va respondre amb el seu primer tir de tres punts i la caixa de Pandora es va obrir completament per a desgràcia de les reusenques. Medall va rebre una tècnica per flopping i Fouty va anotar el tir lliure i, en la jugada de banda següent, Vilamajor va anotar un altre triple, i Pasku un altre i el marcador mostrava un 38-39 a 3’14 pel final del tercer quart. Era la primera vegada que les visitants anaven per davant en l’electrònic des del primer quart. La màxima diferència de les tarragonines va ser de 6 punts (40-46) però una falta infantil amb el rellotge a zero va permetre el Ploms tirar tres tirs lliures que deixaven el resultat en 45-46. Laura Vilamajor va anotar un triple només començar el quart període i això va ser fatal pel Ploms, que va notar el cop. Un altre triple de Laura Pascual obria una escletxa prou important (49-57 a 3:02 pel final) però les noies de Carlos Aparicio no estaven disposades a tirar la tovallola. El Ploms va morir dempeus i va plantar cara (53-57 a 54 segons del final) i sort de l’encert en els tirs lliures perquè la por a una pròrroga o una derrota era patent. Amb tot, les dues capitanes, Vilamajor i Pasku, rubricant una actuació de pel·lícula, van sentenciar des de la línia de personal i l’alegria es va desfermar.

Celebració vestidor from TGN Bàsquet on Vimeo.