Diari Més

El somni s'acaba, el projecte continua

El descens de la Pobla a l’última jornada deixa el club anímicament molt afectat, però toca aixecar-se i tornar a intentar-ho

El somni s'acaba, el projecte continua

El somni s'acaba, el projecte continuaHÉLDER MOYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Han passat dos dies ja des del fatídic descens del CF Pobla de Mafumet a Tercera Divisió. Encara no hi ha hagut temps per a reflexionar profundament sobre els motius que han portat al filial del Gimnàstic a perdre la Segona Divisió B en només una temporada.

L’equip ha empatat massa partits, decisions arbitrals poc encertades, una planificació inadequada o les lesions i la manca de gent a la davantera. Poden ser aquests els motius, o uns altres. Hi haurà temps per pensar. El que sí que té clar el club pobletà, així com el Nàstic, és que el projecte no canviarà ni una engruna tot i la pèrdua de la categoria, ja que el que ha portat a l’èxit a la Pobla ha estat aquest binomi amb el primer equip.

Són moltes les incògnites que es presenten ara a la Pobla: si continuarà Martín Posse a la banqueta, si marxaran molts futbolistes, si hi haurà una aposta més clara pels jugadors que pugen del juvenil del Nàstic... Són qüestions que encara no tenen resolució però que, a mesura que passin els dies, s’aniran esclarint.

El que sí està clar és que el projecte d’aquesta temporada era molt ambiciós, amb un gran pressupost i futbolistes contrastats. Una plantilla que combinava joventut i qualitat, i que no ha estat capaç d’adaptar-se a la Segona Divisió B, ja que ha estat al llarg de tota la campanya en les posicions de baix, entre el descens, la promoció de descens, i la part baixa de la mitja taula.

Ha penalitzat molt el fet de no haver pogut comptar amb més davanters al llarg de la temporada, i que Stephane Emaná no hagi estat encertat de cara al gol en la segona volta. La direcció esportiva del club, encapçalada per Iván Carrete, va decidir apostar per un davanter de garanties en aquest mercat d’hivern, com és Jaime Vidal, però la lesió del punta va motivar que tot quedés en mans d’un Emaná que, des del moment en què va pujar del primer equip va deixar de marcar amb la Pobla, i d’un Álvaro que ha estat algunes setmanes lesionat i, la resta –del final de temporada–, fora de la convocatòria per motius tècnics.

Des del club pobletà estan tranquils en el sentit que hi ha projecte, que aquest és ben viu, i que l’única obsessió de cara a la pròxima temporada serà la de tornar a intentar l’ascens de categoria per, amb més maduresa, intentar afrontar una nova etapa a la categoria de bronze del futbol espanyol.

Els futbolistes ja han marxat de vacances i, en els pròxims dies, començaran a rebre la trucada del club per informar-los dels plans que tenen per a ells de cara a la 2016-17.

tracking