Diari Més

El Reus es jugarà l'ascens contra el Ràcing de Santander

Els roig-i-negres disputaran l’anada contra els de Pedro Munitis diumenge a les cinc al Sardinero i tancaran l’eliminatòria a l’Estadi

Sorteig Play-Off ascens Segona A

Sorteig Play-Off ascens Segona A

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CF Reus i Racing de Santander hauran de veure’s les cares al play-off d’ascens directe a Segona A. Els de la capital del Baix Camp es desplaçaran primer i jugaran l’anada de l’eliminatòria única aquest diumenge a partir de les cinc de la tarda al Sardinero, mentre que la tornada es disputarà a l’Estadi en quinze dies. Dels duels sortirà un dels nous equips de la categoria de plata. El qui no hagi consumat el salt a la primera tindrà una altra oportunitat la repesca contra un dels sis vencedors de la primera ronda entre segons, tercers i quarts. Els roig-i-negres concorren a la promoció d’ascens com a campions del grup tercer de Segona B després que el gol de Ricardo Vaz al 70’ del duel a Cornellà (0-1) i l’empat del Vila-real B al terreny de joc de l’Espanyol B (1-1) tornessin a les seves mans la primera plaça, tot just una volta després de perdre-la també davant l’actual equip de Masqué i Ñoño. El Racing de Santander ho fa, per la seva banda, com a campió del grup primer, havent destronat en el seu cas el Racing de Ferrol –rival del CF Reus en el seu primer intent s’assolir el futbol professional i que liderava la classificació des de la setena cita– gràcies a una carambola a la darrera jornada de Lliga regular.

Sobre el paper, un i altre oponent deixen xifres pràcticament idèntiques i trajectòries similars. El CF Reus tanca la campanya amb 73 punts –deu més dels que va aconseguir la temporada passada– que són fruit de 21 victòries, 10 empats i set derrotes. Amb tot, l’equip que comanda Natxo González ha segellat dos triomfs més que el curs passat i ha rebaixat en sis la xifra d’ensopegades. Amb Edgar Hernández com a destacat membre d’un atac coral, els reusencs han vist porteria en 52 ocasions –vuit més– i han encaixat 31 dianes que els destaquen com els tercers menys golejats del grup, únicament per darrere de Lleida Esportiu i Hércules i avalats pel paper distingit de l’arquer Edgar Badia. Reservar per a l’Estadi la tornada de l’eliminatòria hauria de beneficiar, en principi, un CF Reus acostumat a mostrar la seva millor cara davant l’afició roig-i-negra i a què, d’altra banda, la data de l’anada deixa prou marge com per a estudiar a fons el conjunt càntabre abans de posar el primer peu al Sardinero. La duresa del grup tercer, el més ajustat de la Segona B i el que va arribar al desenllaç de curs amb un play-off més inestable, avala també els de la capital del Baix Camp.

EQUIP

Punts

PG

PE

PP

GF

GC

REUS 73 21 10 7 52 31 RACING 74 21 11 6 56 28

Xifres pràcticament idèntiques

Pel que fa al Racing de Santander, l’equip que dirigeix Pedro Munitis acomiadava la campanya amb exactament 74 punts al seu compte particular, les mateixes 21 victòries que registra el CF Reus i només una derrota menys, amb un total de sis. El conjunt càntabre ha aconseguit fins a quatre gols més i se n’ha estalviat tres respecte als roig-i-negres. Destaca a les seves files el davanter Dioni, posicionat com a quart millor artiller del grup primer –on competeixen conjunts de Galícia, Castella Lleó, Cantàbria, Astúries, Navarra i la Rioja– amb 13 dianes i l’únic, de fet, del Racing, que es fa un lloc a la llista de màxims anotadors. Un 1-0 contra el Coruxo va servir els de Santander a la jornada 38, per treure’s de sobre el Racing de Ferrol, que renunciava a la primera posició en caure al feu de l’Atlético Astorga per 2-1.

El rival

La plantilla

Acomiadar la passada temporada consumant el descens a Segona Divisió B va obligar el Racing de Santander, a les acaballes de la campanya 2015-16, a reformular completament el projecte per adaptar-se a la nova categoria i a les múltiples baixes que la irrupció al futbol de bronze va provocar al mateix vestidor. La revolució va venir donada, també, per la voluntat de l’entitat d’escurçar al màxim aquest impàs de tornada a la segona màxima categoria del futbol estatal. Amb tot, el club va confeccionar una plantilla jove i amb força canvis per assolir el repte a les portes del qual ara es troba, militar de nou a la Segona Divisió A.

L’entrenador

L’exfutbolista Pedro Munitis va agafar les regnes del Racing de Santander acompanyat de Gonzalo Cosla al març de 2015, tot rellevant Paco Fernández a la banqueta i en acceptar la proposta que en aquell moment li plantejava l’entitat per tal que exercís com a entrenador «gratis i pagant de la seva butxaca els ajudants que l’acompanyessin». Llavors, l’equip competia encara a la Segona Divisió A –seria al final d’aquella temporada quan es produís el descens– i travessava una complicada situació econòmica que també ha afectat la present temporada. Munitis va penjar les botes al 2012 per iniciar la seva carrera com a entrenador després d’haver competit a les files del Racing a Primera i també del Madrid o el Deportivo de la Coruña.

L’estadi

El Racing de Santander juga com a local al Sardinero, camp amb capacitat per a més de 22.000 espectadors. El terreny de joc dels càntabres, de dimensions generoses i també propici per al joc roig-i-negre, fa ser inaugurat a finals de la dècada dels 80.

tracking