Diari Més

El Leganés, un rival que s'adapta a qualsevol situació en un partit

Els madrilenys ja van ser capaços de contrarestar el joc del Nàstic a la primera volta, i el va acabar derrotant (1-0)

Mousa, ara cedit a l'Olot, va ser el lateral esquerre encarregat de jugar contar el Leganés a la primera volta.

El Leganés, un rival que s'adapta a qualsevol situació en un partitCD Leganés

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona ha de mesurar forces aquest diumenge, a partir de les dotze del migdia, contra un dels equips més complicats que hi ha actualment a la Segona Divisió, el Leganés.

El conjunt madrileny no només provoca un gran respecte perquè arribarà al Nou Estadi com a líder en solitari de la categoria de plata, sinó també pel fet que és un conjunt que pot jugar de qualsevol manera, que és capaç d’adaptar-se a totes les situacions de partit.

El Leganés guarda moltes similituds amb el Nàstic, ja que ambdós, juntament amb l’Alabès, s’han confirmat com els equips revelació de la Segona Divisió. El quadre madrileny ha jugat molt per sobre de les seves expectatives i, a falta de cinc jornades per a la conclusió del campionat, compta amb 64 punts, dos més que el seu màxim perseguidor, l’Alabès. Dos punts per sota dels vitorians apareix el Nàstic, amb 60. Sembla que entre aquests tres equips i el Saragossa, quart amb 59 punts, es jugaran les dues primeres posicions, les quals donen dret a disputar l’ascens directe.

Si hi ha un conjunt que s’assembla al Nàstic, aquest és el Leganés. En moments del partit, té la capacitat de portar el ritme i, a més, també és capaç d’esperar al darrere i contrarestar perfectament el joc del rival. El Leganés ha jugat alguns partits durant la temporada amb cinc defensors, però acostumen a fer-ho amb quatre al darrere, formant un 4-2-3-1 que aporta perill en totes i cadascuna de les seves línies.

Tal com van demostrar en el duel d’anada, el màxim perill, en la faceta ofensiva madrilenya, arriba per les bandes. Symanowski i Omar esdevenen dos futbolistes desequilibrants i perillosos en qualsevol moment del partit. El primer va portar de corcoll a la defensa tarragonina en el duel d’anada i, el segon, ha completat partits excel·lents en el que va de temporada, amb què Vicente Moreno haurà de vigilar molt per la part exterior del seu equip.

Un equip més madur

Vicente Moreno és molt conscient del perill que té el rival, de manera que se centrarà a intentar que no li passi el mateix que en el duel d’anada, on el rival el va superar en gairebé tot. El Nàstic, igual que el Leganés, és ara un equip molt més madur, un conjunt molt capaç de guanyar a qualsevol, encara que sigui el líder.

El tècnic valencià és molt coneixedor que haurà de vigilar les envestides per la banda i, per aquest mateix motiu, s’haurà de repensar bé quins són els homes que ubicarà en els laterals. A la dreta, sembla clar que serà Gerard Valentín, futbolista que ja ha entrat a l’equip i que ha demostrat que pot jugar els 90 minuts sense problemes.

A l’esquerra, la baixa de Mossa és la que més maldecaps està portant al Nàstic. Si sembla clar que serà Ferran Giner l’escollit, perquè és esquerrà, perquè ja ha jugat anteriorment en aquesta posició i perquè la passada setmana, a Almeria, va disputar mitja part com a lateral esquerre, no està gens descartada l’opció de Daisuke Suzuki. El polivalent defensor ofereix més contundència, però alhora menys vocació ofensiva. Haurà de decidir l’entrenador.

tracking