Diari Més

L'Almeria, un projecte fracassat que penja d'un fil a Segona Divisió

Els andalusos freguen la zona de descens, però només han perdut un partits dels onze darrers que han disputat

L'Almeria, un projecte fracassat que penja d'un fil a Segona Divisió

L'Almeria, un projecte fracassat que penja d'un fil a Segona DivisióUD ALMERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En el món del futbol, hi ha projectes que funcionen, i d’altres que no ho aconsegueixen. Gastar-se més diners, en moltes ocasions, no és sinònim d’èxit, i un clar exemple és el del pròxim rival del Gimnàstic de Tarragona, un Almeria que aquest dissabte, a partir de les sis de la tarda, rebrà els homes de Vicente Moreno a l’Estadi de los Juegos Mediterráneos.

L’Almeria va aprovar a finals del mes de desembre un pressupost de 13 milions d’euros, el més alt dels 22 equips de la Segona Divisió. És un club que té al voltant d’11.000 socis, i no ha estat capaç de complir les expectatives. L’objectiu dels andalusos no era un altre que el de retornar a la Primera Divisió o, ja fos per la via ràpida o mitjançant la promoció d’ascens. No serà ni una cosa ni l’altra.

Actualment, el pròxim rival del Nàstic suma 40 punts, un més dels 39 que té la Ponferradina, equip que està situat en zona de descens. Amb sis jornades per concloure el campionat, sembla que Bilbao Athlètic, Albacete i Llagostera, molt allunyats de la zona de salvació, seran equips de Segona Divisió B la pròxima temporada. D’aquesta manera, quedaria una única plaça per decidir el quart conjunt que baixaria. Els que tenen més números són Ponferradina (39 punts), Almeria i Mallorca (40 punts) i Osca (42 punts).

Les presses per guanyar són moltes a l’Almeria i, per tant, el quadre andalús es prendrà el duel com una autèntica final. Jugar amb aquesta ansietat serà un dels punts pels quals atacarà un Nàstic que té molt a guanyar i poc a perdre en el duel de dissabte.

Una bona ratxa

Tot i les penúries que està passant l’Almeria a nivell classificatori, cal remarcar que el pròxim rival del Nàstic està travessant un dels moments més dolços de la temporada. De fet, és un dels millors equips de la categoria de plata en els darrers tres mesos.Fins a deu enfrontaments va estar sense perdre l’Almeria fins que, la passada setmana, va caure derrotat a Los Pajaritos, contra el Numància. L’equip ha aconseguit sortir de la zona de descens, tot i que la manca de punts durant la primera volta l’està penalitzant en excés.

Són tres entrenadors els que ha tingut a les seves files l’Almeria en el que va de temporada. Va començar seient a la banqueta Sergi Barjuan. Tot i proposar un futbol atractiu, va ser destituït a les primeres de canvi, sent rellevat per Joan Carillo. Aquest, tampoc va estar gaire temps a la banqueta i, a finals de novembre, va ser cessat després de perdre contra l’Oviedo. Néstor Gorosito, actual tècnic almerienc, va substituir Carrillo, i sembla que el club ha trobat un equilibri o, almenys, una persona que pugui salvar un equip que haurà de replantejar-se el seu projecte la temporada vinent.

tracking