El juvenil del CE Vendrell toca el cel guanyant el Campionat de Catalunya

Van derrotar 4-2 a l’Igualada a la final i s’asseguren la presència al Campionat d’Espanya

El juvenil del CE Vendrell toca el cel guanyant el Campionat de CatalunyaCedida

El juvenil del Club Esports Vendrell va assolir aquest cap de setmana una fita que els va elevar al cel. El conjunt penedesenc va aconseguir guanyar el Campionat de Catalunya d’hoquei patins, derrotant a la final l’Igualada (4-2), en un duel dominat de principi a fi, que només es va complicar amb els dos gols dels de la Ciutat Comtal.

Divendres donava inici el 34è Campionat de Catalunya Juvenil d’hoquei patins a Mollerussa, i el CE Vendrell estava enquadrat en el grup B, jugant el primer partit el jugava contra el Reus Deportiu. Va ser un duel molt complicat, ja que els vendrellencs es van trobar amb una defensa molt tancada. A l’equador de la segona part es van avançar al marcador i, un minut després, tornaven a marcar, però una falta prèvia l’anul·lava i la falta directa no entrava. El Reus va saber aprofitar aquesta falta d’encert i en pocs minuts va donar la volta al marcador, acabant el duel en taules.

Dissabte tocava jugar contra l’Igualada A, un duel en el qual el Vendrell no va tenir el seu millor dia, i va acabar perdent 8-0. A la tarda, tocava realitzar una gran gesta i guanyar un dels favorits del torneig, com era el Manlleu A. El Vendrell ho va aconseguir, gràcies a un joc molt profund, amb ajudes constants en defensa i un encert davant que gairebé va fregar el 100%. El Vendrell es va arribar a avançar 2-0, però dues errades en defensa van situar el 2-2 en menys de minut i mig. Al descans, 3-2 a favor del Vendrell. La segona meitat va ser de domini d’un Vendrell que no va perdre la cara al partit i va acabar guanyant 8-4. Quedava pendent el resultat de l’últim partit, on el Reus va guanyar només d’un gol i el Vendrell es classificava com a segon de grup.

Contra el Barça

Un cop assolida la classificació per jugar les semifinals, diumenge va arribar el moment crucial, davant del FC Barcelona, l’únic equip invicte del torneig fins llavors. El Vendrell, amb un joc molt semblant al vist dissabte tarda, va treballar molt la defensa i es va avançar a mitja primera part 1-0, resultat que va quedar al marcador fins que faltaven tres minuts per al final, on el Vendrell va tenir de nou un gran encert, i va posar el 3-0 al marcador. Però l’hoquei té aquestes coses i Barça va ser capaç de marcar dos gols en un minut i mig, fent treballar de valent al Vendrell fins al final del partit, que va acabar guanyant per 2-3. Aquest resultat feia història al Vendrell, que feia 20 anys que no classificava un equip per a la final d’un Campionat de Catalunya. En aquella ocasió va ser en categoria aleví.

Un cop assegurada la presència del Vendrell al Campionat d’Espanya, que es disputarà a terres gallegues del 13 al 15 de maig, restava la final, el mateix diumenge a la tarda, contra l’Igualada A. El Vendrell, amb el mateix treball en defensa es va tornar a avançar al marcador 1-0, arribant al 2-1 al descans. A la represa l’Igualada tornava amb un atac constant, però va ser el Vendrell qui va marcar. El segon de l’Igualada va pujar a l’equador del segon acte, però un treball constant i sense defallir va fer que a falta de deu segons els vendrellencs anotessin el definitiu 4-2.