Diari Més

Amunt, amunt, amunt!

El CF Reus registra el millor resultat del curs a Elda (0-4), recupera el colideratge i està a punt de segellar el ‘play-off’

reus

Amunt, amunt, amunt!Xavi Guix/CF Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jesús Olmo, David Haro i Ricardo Vaz es reparteixen una golejada que, al feu de l’Eldenc, suposa la victòria més àmplia de la temporada, torna a posar el colideratge en mans del CF Reus i deixa l’equip a les portes de classificar-se per al segon play-off a Segona A consecutiu. Els roig-i-negres van complir ahir al pas pel Nuevo Pepico Amat on, amb un contundent i festiu 0-4, es retrobaven amb la millor versió a domicili per donar fe que hi són, que hi han sigut sempre. Tot està obert per a un conjunt reusenc afavorit pels resultats de la jornada –el Cornellà s’emportava per davant el filial groguet per 2-0 i el Lleida Esportiu queia a mans de l’Olímpic (2-1)– que iguala els punts del Vila-real B, retalla distàncies en el goal average i –a falta de veure’s les cares amb Olímpic i Cornellà– presenta credencials per acomiadar-se des de la primera plaça: el Reus necessita dos triomfs i, com a mínim, que el Vila-real B signi un empat. Per si no havia estat prou dolça, la cita a Elda va suposar la reaparició del lateral Miguel Marín, que no trepitjava el verd en competició des que es fracturés el peroné a la sisena jornada, en l’anada contra l’Atlètic Llevant.

Només nou minuts va trigar el CF Reus en avançar-se al marcador del Nuevo Pepico Amat. Ho feia mitjançant el central Jesús Olmo –el qual tres jornades enrere anotava l’1-0 definitiu contra l’Atlètic Balears després de quatre anys sense veure porteria–, que convertia en avantatge una falta executada per Ramon Folch, abonat a l’estratègia. Natxo González havia disposat sobre el terreny de joc de l’Eldenc un 4-3-3 que recuperava Samu a la banda dreta i reubicava el propi Folch i Rafa Garcia com a interiors. Només l’excel·lent paper del porter local Raúl Poveda va evitar que, completats els primers vint minuts de matx, David Haro portés el marge roig-i-negre un pèl més enllà. L’atacant ho provava en dos córners consecutius, frustrat per la perícia de l’arquer dels alacantins. També, pel conjunt de la capital del Baix Camp, Edgar Badia va deixar les ja habituals intervencions de lluïment per protegir el 0-1 que avalava la victòria dels seus: l’aturada del barceloní evitava l’1-1 en un tret de Carlitos per la dreta i, en un córner posterior, frenava de nou el davanter de l’Eldenc, que hi estava ben a prop amb una rematada de cap des de l’interior de l’àrea petita. El segon gol dels roig-i-negres arribaria en un penal comès per Gotor sobre David Haro, quan aquest mirava de transformar en 0-2 una passada de Fran Carbia resultant de la jugada iniciada per Folch. L’executava el mateix Haro que, al minut 35’, va ampliar el coixí amb què el CF Reus marxava al descans.

Una tarda per a David Haro

Fran Carbia va fregar el 0-3 a la represa. Però, la d’ahir era una tarda per al protagonisme de David Haro. L’ex de l’Hospitalet sentenciava al minut 55 en una jugada brillant que deixava sense opcions l’Eldenc i classificava virtualment –encara no de forma matemàtica– el CF Reus per la disputa del que serà el segon play-off a Segona Divisió A de la història de l’entitat roig-i-negra. Amb la tercera diana en contra, els homes de José Galiana van dimitir i el seu paper va limitar-se a algun que altre intent aïllat per maquillar la desfeta. Tampoc no els va servir. Natxo González va portar a terme els tres canvis en la darrera mitja hora: Ricardo Vaz accedia al verd en el lloc de Samu, Fernando ho feia per Haro i Miguel Marín –que reapareixia després de perdre’s gairebé tota la temporada per una lesió als inicis de curs– ocupava la posició de Jesús Olmo. Seria justament Vaz l’encarregat de posar la cirereta al Nuevo Pepico Amat, en consumar una jugada per la banda dreta, assistit per Fran Carbia, per batre Raúl Poveda al 75’.

tracking