Diari Més

L'infantil A se suma als èxits del futbol base grana

Els de Paco Pastor ascendeixen a Divisió d’Honor a falta de cinc jornades per a la conclusió del campionat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’infantil A del Gimnàstic de Tarragona va aconseguir, aquest cap de setmana, l’ascens de categoria. Es tracta d’una gran fita, ja que l’entitat tarragonina jugarà la pròxima temporada a Divisió d’Honor, la màxima a nivell espanyol.

«El nostre objectiu era el de pujar, ja que era la meta que ens havíem fixat a principis de temporada», manifesta l’entrenador dels infantils, Paco Pastor, qui es mostra molt orgullós per la fita aconseguida. Encara resta un mes de competició, però en la part alta del grup 1 està gairebé tot decidit. El Barça B, líder amb 66 punts, no pot pujar, ja que el seu primer equip juga a Divisió d’Honor i, en cap cas, podrien coincidir. El Cornellà C tampoc pot ascendir pel mateix motiu, i és segon, amb 59 punts. En tercera posició apareix el Nàstic, amb 56 punts, catorze més que la DAMM B i setze més que la Rapitenca, cinquè. L’únic conjunt que podia discutir-li l’ascens al conjunt tarragoní era l’ebrenc, i els setze punts de distància a falta de cinc dates per posar punt final a la competició han resultat definitius.

«No ens esperàvem aconseguir l’ascens a falta de cinc jornades per finalitzar la temporada. Estic molt content pels nois i pel grup, ja que és mèrit seu», explica Paco Pastor, qui detalla que la meta que s’havien fixat era molt ambiciosa, tot i que ell la va acceptar de bon grat. «Ser a un club com el Nàstic ja t’exigeix en el dia a dia. A més, quan l’objectiu és ascendir, i la dificultat és màxima. L’any que ve haurà de jugar contra els millors equips de Catalunya: Barça, Espanyol, Damm, Cornellà...», detalla el tècnic.

Fan bé les coses

Pastor es felicita per la forma de treballar del club grana. Ell creu que s’estan fent bé les coses, i que el camí que està prenent l’entitat que presideix Josep Maria Andreu és l’adequat per millorar i créixer des de la base. En aquest sentit, manifesta que «la forma de treballar d’aquest any és molt bona. El cadet A s’ha classificat per a la Copa Catalunya, que és una gran fita. A més, el primer equip també està realitzant una gran temporada, i aquesta circumstància repercuteix en tot el futbol base».

Pastor encara no s’ha assegut amb el coordinador del futbol base del Nàstic, José Luis Deus, però té ben clar que a ell li agradaria seguir portant aquest equip, ja a Divisió d’Honor. Ell creu que Deus li oferirà la renovació, i ja pensa en la pròxima campanya, tot i que no deixa de banda els cinc partits que resten per disputar-se. Té clar que els jugadors que estan actuant amb ell pujaran de categoria, i ell haurà de competir amb els futbolistes actuals de l’Infantil B, que també ha competit a Preferent, però al grup de Lleida.

Totes les paraules que surten de la boca de Paco Pastor envers els seus jugadors són elogis i agraïments: «És un grup fantàstic, potser dels millors grups que he tingut. A nivell humà, un 10 i, afronten el dia a dia, amb moltes ganes. Sempre tenen ganes de treballar, i això s’agraeix enormement».

L'infantil A se suma als èxits del futbol base grana

L'infantil A se suma als èxits del futbol base granaCristina Aguilar

tracking