Una piconadora a Mendizorroza

El Club Bàsquet Tarragona venç l’Araberri 80-99 i s’encomana al Serrallo per arribar a la somiada final del ‘play-off’

Ferran Torres

El Club Bàsquet Tarragona passa per damunt de l’Araberri, i iguala la sèrie de la semifinal del play-off d’ascens a LEB Or. Els de Berni Álvarez van guanyar 80-99 els vitorians en un partit rodó dels tarragonins, un dels partits als quals han acostumat als seus en aquest play-off, sobretot molt semblant als duels disputats contra el Lucentum Alacant, el qual va veure’s aplastat pel seu rival.

El CBT havia perdut, aquest divendres, el primer partit de la sèrie contra el seu rival, per tretze punts de diferència. El triomf ahir, doncs, es presumia més que obligatori, tenint en compte que si els tarragonins tornaven a casa amb un 2-0 en contra, se’ls faria molt complicat tenir moltes opcions d’accedir a la final. Ara, amb un partit perdut i un altre guanyat, el conjunt de Berni Álvarez, com a mínim, s’assegura dos duels més, els que disputarà al pavelló del Serrallo. El primer, divendres a la nit (nou) i, el segon, diumenge a dos quarts de vuit del vespre.

El CBT va estar molt endollat durant tot el duel i, a més, també va demostrar un gran encert anotador des de la línia de triple, on va marcar les diferències. Els blaus també van ser els amos del rebot, una circumstància que els va fer incrementar les opcions de victòria.

En el primer quart, dos triples de Boada i de Mesa van ser determinants, al mateix temps que Ferran Torres, qui va finalitzar aquests primers deu minuts amb set punts al seu caseller particular. El 20-26 deixava entreveure un partit amb molta puntuació, i així va ser, almenys per part dels visitants.

El segon acte també va estar marcat per l’encert des de la línia de triple dels tarragonins. Aquesta vegada, van ser Gallardo, David Fernández i Orion Outerbridge els encarregats de matxacar el rival a base de triples. No respirava l’Araberri i, poc a poc, Orion començava el seu festival particular, una festa anotadora que va ser clau en l’àmplia victòria del CBT. 37-53 al final del segon període, i tot un món encara per disputar-se

S’acaba de trencar

Si el segon quart va servir perquè el Club Bàsquet Tarragona marxés en el marcador, el tercer va ser el de la confirmació. Triples i més triples de la banda tarragonina, mentre que Orion, anant a la seva, va marxar a falta de deu minuts amb 27 punts, al mateix temps que el CBT aconseguia una distància de 23 punts a l’elecrònic, amb només un quart per disputar-se: 56-79.

El duel estava completament decidit, i poques diferències hi va haver en els últims deu minuts. Berni Álvarez va donar minuts a Miquel Salvó, i tots els jugadors del conjunt tarragoní van poder tenir el seu protagonisme.