Diari Més

Punt d'inflexió pel Nàstic

L’empat assolit a Palamós serveix perquè l’equip continuï somiant amb les dues primeres places tot i saber que no es pot despistar

Punt d'inflexió pel Nàstic

Punt d'inflexió pel NàsticCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El punt aconseguit dissabte a l’Estadi Municipal contra el Palamós pot ser positiu, o no tant, depèn de com es miri. Si es té en compte que el Llagostera és un equip que té pràcticament un peu a la Segona Divisió B i que el Nàstic és un clar aspirant a l’ascens, no és un empat positiu. Però si es pren com a referència el fet que el conjunt tarragoní jugava a fora de casa i que ni Alabès ni Oviedo van poder guanyar els seus respectius partits, és un punt positiu.

Això, pel que fa a nivell classificatori, però també hi va haver pràcticament dos partits en els 90 minuts a terres gironines. El primer, fins abans que marqués Natalio l’empat. Fins llavors, el Nàstic, tret dels deu primers minuts, havia estat netament superior. Un equip que havia demostrat la seva entitat al camp i que s’havia avançat als sis minuts del segon acte, gràcies a la diana de José Naranjo, un 0-1 que potser es quedava curt pel que es va poder veure sobre la gespa. Ara bé, des del moment en el qual Natalio va empatar, el duel va canviar. Instants després de l’1-1, el mateix Natalio va estar a punt de marcar el segon del Llagostera, i l’entrada al camp a mitja hora del final de José Carlos va portar de bòlit a la defensa del Nàstic, que va veure com l’extrem feia mal, jugada rere jugada, per banda dreta.

L’empat no aparta els tarragonins ni un mil·límetre de la seva meta. L’objectiu segueix sent intentar disputar el play-off d’ascens a Primera Divisió, sense deixar de renunciar a les dues primeres places, les quals donen dret a pujar de forma directa. L’empat de l’Alabès contra l’Elx a Mendizorroza (0-0) continua deixant els vitorians en segona posició, i amb els mateixos punts de distància sobre el Nàstic: quatre.

El Leganés, que va golejar dissabte la Ponferradina (3-0), segueix llençat en la seva obsessió de pujar directament, i s’ha destacat com a líder, amb 60 punts, a falta de set partits per disputar-se. La igualtat és màxima a la categoria, i hi ha molts equips que aspiren tant a aquestes dues primeres places com, a les que van de la tercera a la sisena, les que donen dret a disputar la promoció. Alcorcón, Oviedo, Saragossa, Osasuna, Elx, Girona o Còrdova són els principals candidats, juntament amb el Nàstic, i sempre que Leganés i Alabès no afluixin, per ocupar aquestes quatre places.

En la jornada d’aquest cap de setmana hi ha diversos duels directes, molt interessants, que ajudaran a seguir definint la part alta. L’Alcorcón, una de les revelacions de la categoria de plata, rebrà l’Osasuna dissabte a les sis de la tarda, mentre que per a diumenge a les dotze del migdia està previst un espectacular Oviedo-Còrdova. Per la seva banda, el Nàstic jugarà diumenge, a les cinc de la tarda, quan rebrà la visita del Mirandés. El líder Leganés haurà de visitar el «fanalet vermell», un Bilbao Athlètic que compta amb jugadors que volen agradar i que no regalaran res. Per la seva banda, l’Alabès haurà de jugar a l’Ono Estadi, contra el perillós Mallorca.

tracking