L'Araberri ataca primer

El CBT cau 77-64 a Vitòria

arabarri

L'Araberri ataca primerCedida

L'Araberri s’imposa en el primer partit de semifinals del play-off d'ascens a LEB Or.El CBT no ha pogut començar la sèrie contra Araberri Basket amb victòria. Els de Berni Álvarez s’han trobat al davant amb un rival que s’ha mostrat clarament superior. El CBT, imprecís, no ha sabut desplegar el joc mostrat davant el Lucentum d’Alacant en la primera ronda.

Inici complicat pel Club Bàsquet Tarragona que, després d’un primer triple d’Orion, ha encaixat un parcial de 10 a 0 que ha suposat una bona renda per Araberri per tal d’encarar el partit amb una dinàmica positiva. El CBT ha necessitat cinc minuts per tornar a notar, quan Ferran Torres ha trencat la ratxa anotadora del conjunt local. Fins llavors, els de Berni no han trobat la manera d’atacar amb perill i clarividència. A dos minuts per finalitzar els primers deu, David Fernàndez ha col·locat els seus a només tres punts dels bascos, i ha obert el camí per recuperar les bones sensacions. Un triple de Jamal Wilson ha fet creure al CBT que podia plantar cara, i els de Tarragona han finalitzat el primer quart quatre punts per sota (19 – 15).

El potencial d’Araberri però, ha quedat palès en el segon període, i en dos minuts ha marxat de nou al marcador. La seva defensa feia cometre errors als de Berni, que tampoc aconseguien dominar el rebot. I si el CBT ha necessitat gairebé cinc minuts del segon quart per anotar, Araberri ho feia a l’altre costat del camp amb molta més facilitat. Enmig del desconcert visitant davant la incapacitat de trobar la manera d’encistellar, un triple dels locals ha posat el màxim avantatge en el marcador fins al moment (27 – 15). Un triple de Miquel Salvó a dos minuts i mig pel descans ha apropat el CBT fins als set punts, però Araberri no s’ha deixat sorprendre i ràpidament ha recuperat la renda dels 12 punts. Els de Tarragona han reaccionat al final del segon període, amb un parcial de 0 a 6, el que ha fet que el marcador reflexés un 36 – 26 al descans.

Orion s’ha anotat la primera cistella del tercer quart, aconseguint així reduir distàncies amb els locals. La resposta però ha estat implacable, un parcial de 8 a 0 per aconseguir el màxim avantatge fins llavors +16. El CBT no ha anat a la línia de tirs lliures fins a aquest tercer període, el que deixava palesa la bona defensa d’Araberri. En atac, el CBT només ha trobat la manera d’anotar mitjançant el tir de tres i, Orion i Gallardo s’han anotat un triple cada un. Els de Berni però, no aconseguien tenir continuïtat, fet que ha acabat de facilitar les coses a Araberri. Una diferència de 20 punts era el que marcava l’electrònic una vegada finalitzat el tercer quart.

Aquesta diferència no ha fet sinó crèixer amb l’inici del darrer període del partit. El marcador reflexava un desmotivador +24, tot i que el CBT ho ha seguit intentant. Uns bons minuts en defensa, units a l’encert atacant de Ferran, Wilson i Gallardo, han aconseguit reduir la distància fins als 15 punts. A un minut pel final del partit, David Fernández aconseguia un nou triple, però la resposta d’Araberri era calcada. Una última cistella de Diego Gallardo servia per tancar el partit i el marcador en el definitiu 77 a 64.

El CBT té la oportunitat aquest diumenge d’igualar a 1 l’eliminatòria, en el segon partit de les semifinals per l’ascens a LEB Or.