Diari Més

Punt amb sabor a poc

Nàstic i Oviedo empaten en un duel en el qual els locals mereixen més

Palanca

L'Oviedo empeny mésCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Repartiment de punts entre Gimnàstic de Tarragona i Oviedo al Nou Estadi, en un enfrontament en el qual les ocasions les han posat els locals i el joc, gairebé durant tot el duel, també. Els asturians, que amb aquest punt continuen situats per damunt del Nàstic a la classificació, s’han dedicat, a partir del darrer quart d’hora de joc, a perdre temps, en un duel en el qual l’àrbitre ha estat protagonista per no assenyalar un possible penal a Aníbal i per decidir que una acció que aparentment no ho semblava, era fora de joc de José Naranjo, quan el davanter es quedava sol davant del porter rival.

Tal com estava previst, Vicente Moreno ha apostat per Daisuke Suzuki i Xavi Molina de centrals, ja que Pablo Marí està lesionat i Iago Bouzón complia cicle d’amonestacions. Així, Xisco Campos va actuar en el lateral dret. Tampoc va arribar a temps per poder jugar Giorgi Aburjania, que arrossegava molèsties des de mitjans de setmana. Vicente Moreno va solucionar la papereta amb Sergio Tejera i Lévy Madinda a la medul·lar, i també va fer canvis a les bandes, amb el retorn a l’onze de dos futbolistes, com eren Miguel Palanca i Cristian Lobato. Emaná d’enllaç i Naranjo a dalt. Un equip preparat per poder competir amb qualsevol.

La primera meitat ha comptat amb moltes alternatives. Ambdós equips han gaudit d’ocasions de gol, més clares les dels locals. Dues arribades de l’Oviedo per banda i amb perill, per un remat de cap de José Naranjo que ha obligat a Miño a lluir-se i dos llançaments als núvols, d’Emaná i de Palanca. El Nou Estadi ha gaudit de valent, i no era per a menys.

El primer equip a colpejar ha estat l’Oviedo, amb un tret de Borja Valle, als tres minuts, que ha acabat molt desviat. Ha contestat el Nàstic, i ho ha fet mitjançant Emaná, en una acció per banda dreta que ha acabat en córner. Semblava que els dos entrenadors veiessin les mateixes debilitats al rival, ja que tant el de l’equip tarragoní com el de l’asturià van encomanar als seus respectius equips que entressin per banda i que busquessin trencar per les ales. Tejera, molt participatiu durant tot el duel, ha perdut una pilota en el 15’ que a punt ha estat de costar-li molt car al seu equip, però la centrada de Míchel ha acabat refusada per la rereguarda local.

Poc a poc, l’Oviedo s’ha anat sentint còmode sobre la gespa, tot i que sense realitzar cap arribada clara a l’àrea rival. Héctor Verdés ha estat objecte de la reclamació d’un penal per part dels locals, però l’àrbitre, massa permisiu amb els asturians, no l’ha assenyalat. L’ocasió més calra del partit fins llavors, però, l’ha protagonitzat Archille Emaná. Ha estat en un córner, en el qual Xisco Campos ha rematat i, el rebot, ha caigut a peus de l’africà qui, davant del meta rival, ha enviat l’esfèrica als núvols. Vuit minuts després, també ha disparat molt desviat un altre jugador del Nàstic. Ha estat Sergio Tejera, qui ha recollit un refús i ha disparat des de la frontal. El domini era visitant, però el Nàstic seguia inflingint més por. Abans del descans, nou tret desviat, el protagonitzat per Miguel Palanca, després d’una passada d’Emaná, que prèviament havia fet dos grans retalls dins de l’àrea abans de realitzar la passada enrere al tarragoní. Segons abans del descans, el Nàstic ha reclamat a l’àrbitre un fora de joc de José Naranjo. Semblava que no ho era, i el punta es quedava sol davant del porter.

El domini visitant s’ha diluït completament en el segon acte quan, a banda de posar les ocasions, els locals també s’han fet amb la pilota. Seguia Rubén Miño patint i patint, per les incessants arribades dels de Vicente Moreno. En una d’aquestes, José Naranjo ha tingut el gol a les seves botes, però ha rematat de forma defectuosa una gran centrada de Xisco Campos des de la banda dreta, tova i amb l’alçada necessària com perquè el punta pogués foradar la porteria contrària. Dos minuts després, el mateix Naranjo, molt actiu però sense el premi del gol, ha punxat una pilota que li ha arribat bombejada i, en disparar, s’ha trobat amb Miño, que ha disparat a córner.

Veient que el partit se li posava de cara, Vicente Moreno ha decidit moure banqueta i ha cridat a Aníbal, qui ha substituït Cristian Lobato, sense participació ahir. L’entrada del punta ha acabat de sacsejar un equip que s’ha bocat completament a l’àrea rival. Un minut ha trigat Aníbal a fregar el gol. Dani Bautista ha perdut una esfèrica, i el grana l’ha recollit, ha realitzat una cursa de 30 metres i, després de realitzar un retall a l’àrea, se li ha escapat el segon. Dos minuts després, ha arribat una de les majors polèmiques del partit, ja que el mateix Aníbal ha demanat penal en l’inici d’una cursa, després del qual ha acabat a terra. El col·legiat ha interpretat que s’ha deixat caure, i li ha mostrat la groga, per simular.

Moreno també ha donat entrada a Jean Luc, a falta de vint minuts, però aquest canvi no ha donat el resultat esperat. Muñiz, a deu minuts del final, ha ingressat en el terreny de joc i ha estat l’encarregat de servir dues faltes que han suposat un gran perill per a un Oviedo que ha dedicat tota aquesta estona a perdre temps. De fet, Héctor Verdés ha estat expulsat i, fins a abandonar el terreny de joc, han passat més de dos minuts.

NÀSTIC

Manolo Reina, Xisco Campos, Daisuke Suzuki, Xavi Molina, Mossa, Lévy Madinda, Sergio Tejera, Miguel Palanca (Jean Luc, 71’), Archille Emaná, Cristian Lobato (Aníbal Zurdo, 59’) i José Naranjo (Juan Muñiz, 84’).

OVIEDO

Rubén Miño, Fernández, Héctor Verdés, David Fernández (Dani Bautista, Peña, Jon Erice, Jonathan Vila (Omgba, 80’), Pablo Herviás (Aguirre, 64’), Míchel, Borja Valle i Toché.

Gols: No n’hi va haver.

Àrbitre: Dámaso Arcediano Monescillo (Castellano-manxec). Va mostrar la targeta groga als locals Cristian Lobato, Miguel Palanca i José Naranjo; i als visitants Héctor Verdés, Borja Valle, Jonathan Vila i Rubén Miño.

Incidències: El Nou Estadi va acollir 10.179 espectadors.

tracking