Diari Més

Ciclisme

Alejandro Ropero s'adjudica a l'esprint el Trofeu 15 d'abril de la Canonja

El ciclista del RC Polartec venç sobre un grup de 24 corredors la segona cita de la Copa d’Espanya júnior

Un instant de la competició, a què van concórrer els millors equips del rànquing nacional.

Alejandro Ropero s'adjudica a l'esprint el Trofeu 15 d'abril de la CanonjaOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El corredor del RH Polartec Fundación Contador, Alejandro Ropero, va proclamar-se ahir guanyador de la segona prova de la Copa d’Espanya júnior que se celebrava a La Canonja aquest cap de setmana. El II Trofeu 15 d’abril de La Canonja, va decidir-se a l’esprint on Ropero aconseguia imposar-se en un grup de vint-i-quatre corredors que havien estat els protagonistes del cos central de la cursa.

Ropero va entrar per davant de Savva Novikov ( Russian Lokosphinx) i David Gijón (Trans-Lujan CC Mollet) a la meta final de La Canonja. Els dos corredors van marcar el mateix temps que el guanyador. El grup amb vint-i-quatre corredors va arribar amb diferències d’entre tres i quinze segons de forma partida a la meta final. La cursa es va trencar quan només es portaven disputats cinc kilòmetres amb l’escapada de Mario López i Raúl de Pablos que van arribar a tenir tres minuts d’avantatge fins a la pujada al coll d’Alforja –que era la primera dificultat de la cursa– tram en el qual van ser atrapats pel grup

Mario López i Raúl de Pablos

El grup, de fet, va agafar-los, als dos escapats, per posteriorment trencar-se i deixar ja la selecció definitiva de vint-i-cinc corredors al cap de la carrera. En l’ascens al coll de la Teixeta aquest grup també es va partir però el reagrupament es va produir en el descens del port per fer el recorregut des de Duesaigües i La Canonja convertit en el grup principal.

Els participants disputaven el trofeu sobre un recorregut de 107,5 kilòmetres que passava per la Canonja, Vila-seca, Cambrils, Vinyols, Montbrió del Camp, Botarell, Alforja, Coll d’Alforja, Coll de Porrera, Porrera, Coll de La Teixeta, Duesaigües, Riudecanyes, Montbrió del Camp, Vinyols, Reus-Bellisens i meta a la Canonja. Pel que fa a la participació, van confirmat la seva assistència els millors equips del rànquing nacional; RH Polartec-Fundación Contador, Huesca-La Magia, Criado y López, Castillo de Onda, Ciclos Cabello, Valverde Team, Giménez Ganga-Primoti, O.I.D. Cycling Team, Trek Sabadell-Pramac, DQAgro-La Perla Negra, Fenavin Club Deportivo, Café Cuatro M-València, Salchi Bicicletas, Quality Visió-CC Catalunya, Fundación Víctor Sastre, Trans-Lujan-Mollet, Bicis Esteve, Esetec-Melià i Coves St. Josep.

La prova de La Canonja ha estat la segona de la Copa Espanya Júnior després de l’estrena de Vila-real. Ara la competició anirà a Sant Boi el 29 de maig en una altra de les clàssiques que uneix Navàs i Sant Boi de Llobregat.

tracking