Diari Més

Paterna com a escenari propici

El CF Reus va rubricar la temporada passada al feu del València Mestalla un 0-1 que el reenganxava a l’objectiu

Paterna com a escenari propici

Paterna com a escenari propiciOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La darrera jornada abans de l’aturada pel duel amb l’Huracán té lloc per al CF Reus a un escenari propici: el curs passat, en què els de la capital del Baix Camp van enfrontar-se al València Mestalla tot just una setmana abans que aquesta, el pas per la Ciutat Esportiva de Paterna va servir per reenganxar al play-off un conjunt roig-i-negre que hi arribava mirant-se de massa lluny l’objectiu de la campanya. Un gol d’Edgar Hernández al minut 28, que el davanter dedicava a la seva dona llavors embarassada, va suposar una victòria més al compte reusenc i, el que és més important, retallar distàncies amb la quarta plaça d’una zona de privilegi on set dies més tard els homes de Natxo González acabaven tornant a colar-se. El segon any del projecte eleva el llistó i ha fixat el lideratge com a fita a assolir abans la lliga regular no s’esgoti. Des de la segona posició que ara ocupa, a tres punts d’un vila-real B que visitarà Elda amb el goal average general guanyat als roig-i-negres, el CF Reus mirarà de reeditar l’èxit de l’anterior temporada i aprofitar el bon vent de Paterna.

Aconseguir els tres punts al camp del València Mestalla serviria, a més, per superar els 63 amb què l’equip acomiadava el curs passat. Tot plegat pot traduir-se en un cop de moral important per a un vestidor que ha arribat al tram final viu en totes les aspiracions i victoriós en la lluita contra les inclemències que han marcat la segona volta de competició. En cas de no fer-ho contra els valencians, el CF Reus superarà la xifra la setmana vinent, quan sumi el triomf corresponent a la jornada que hauria d’haver disputat i no jugarà contra l’Huracán, exclòs per reiterats impagaments dels arbitratges. En concret, la darrera vegada que va trepitjar el feu del Mestalla, l’equip reusenc va tancar la cita amb un total de 53 punts, a només un d’un Lleida Esportiu que marcava el límit de les places de privilegi.

Una diana d’Edgar Hernández

Quan Edgar Hernández va perforar la porteria contrària, els roig-i-negres estaven a dos punts del play-off i perseguits de prop per Hércules i Alcoià, altres dos entre els aspirants a instal·lar-s’hi. El gol i la victòria van fer que el CF Reus tornés a dependre únicament d’ell mateix per aconseguir disputar la promoció d’ascens a Segona A, repte que va assolir a la darrera jornada de la lliga regular i que ha esdevingut més que històric per a l’entitat reusenca. El 0-1 al feu del València Mestalla, de retruc, posava fi a un reguitzell de resultats negatius a domicili i renovava la il·lusió d’un conjunt roig-i-negre que ha de sentir-se avui més que mai capaç de qualsevol cosa.

Tornar al positiu a domicili

Aquest cop, el CF Reus visita la Ciutat Esportiva de Paterna igualment necessitat d’una victòria i amb el desig que un Vila-real B ja no tan sòlid en el lideratge que ha ostentat tota la segona volta rellisqui al camp de l’Eldenc. Per darrere, Lleida Esportiu i Cornellà escurcen les distàncies amb els reusencs, de què els separa un sol punt. Vèncer el València Mestalla –que travessa serioses complicacions en aquest moment de la temporada i s’ha embutxacat un únic punt dels últims 18 en joc– comportaria, de retruc per als jugadors de Natxo González, tornar al positiu lluny de l’Estadi. Per a fer-ho, l’entrenador compta, en principi, amb tots els efectius disponibles, a excepció de Dinis Almeida. Curro Torres, per la seva banda, no podrà comptar amb Akapo i Ayala, sancionats, i s’ho haurà de mirar des de la graderia.

No hi haurà amistós

Tot i que en el moment de conèixer-se l’expulsió de la competició de l’Huracán el CF Reus va plantejar-se la possibilitat de lligar un amistós per no aturar-se en la jornada on estava previst l’enfrontament –que coincideix, precisament, amb la propera–, el club ha descartat finalment aquesta opció i, com han fet la resta, no jugarà el cap de setmana.

tracking