El Serrallo pot dictar sentència

El Club Bàsquet Tarragona derrota el Lucentum Alacant 64-75 i deixa en mans del Serrallo el pas a la següent ronda

El Serrallo pot dictar sentènciaLucentum Alacant

Pas de gegant del Club Bàsquet Tarragona cap a les semifinals del play-off d’ascens a LEB Or. Els tarragonins derroten el Lucentum Alacant, 64-75, i deixen pel Serrallo la màxima responsabilitat. Demà, a les vuit del vespre, el pavelló tarragoní ha de ser decisiu per sumar un 2-0 a la sèrie i passar de ronda.

Els tarragonins van matxacar completament el seu rival des de la línia de 6,25 on, sobretot, en el segon quart, els visitants van deixar sense respiració els alacantins. Va ser un partit més que complet el que van disputar els de Berni Álvarez, els quals van oblidar completament la derrota patida, el passat dissabte al Serrallo, davant del Covirán Granada, en el darrer duel de la lliga regular.

El partit va estar dominat sempre pels visitants, els quals van donar la sorpresa contra un equip que acumulava cinc victòries consecutives, i que partia com a favorit en aquesta sèrie pel motiu abans esmentat i, a més, perquè tenia el factor pista en haver quedat classificat per damunt dels tarragonins.

En el principi de l’enfrontament, els visitants van aconseguir distanciar-se aviat, situant-se 3-7 i fent saltar la sorpresa des de ben aviat. L’Alacant no volia que el CBT se li marxés massa aviat a l’electrònic, i Carlos Martínez va igualar a set punts. A partir d’aquí, el Club Bàsquet Tarragona va començar a distanciar-se a l’electrònic, gràcies a un triple d’Orion Outerbridge, un llençament de dos punts i un nou triple de Gallardo, que van situar el marcador en un 11-19 que no deixava dubtes que el CBT s’havia presentat a una de les pistes històriques del territori espanyol amb l’única intenció de guanyar el partit i de marxar 1-0 a l’eliminatòria i deixar que sigui el Serrallo el que decideixi qui passa a les semifinals.

David Mesa va anotar una cistella que va situar els visitants amb un resultat de deu punts amunt el CBT (11-21). Es va acostar al marcador el quadre local (17-22), però un triple d’Orion Outerbridge va posar les coses al seu lloc i va situar el marcador 17-25 al final dels primers deu minuts.

Alguna cosa va intentar canviar l’equip local a l’inici del segon període, però Orion Outerbridge va oferir un autèntic recital en forma d’esmatxades i triples que va deixar molt afectat el Lucentum, el qual no es creia el que estava veient. Els blaus també es mostraven molt efectius en el rebot, tant ofensiu com defensiu, i el mateix Orion va col·locar, a falta de dos minuts, el seu equip 24-38, amb quinze punts anotats per ell mateix. Gairebé la meitat de l’anotació tenia el segell Outerbridge

El que va acabar d’enfonsar els valencians va ser un triple de Marc Jiménez, que situava el marcador en un clar 24-41, amb un +17 que esperonava els tarragonins, que començaven a creure’s la victòria més que mai. 27-41 va acabar el segon quart, i els dos euqips van marxar al descans conscients, els locals, que havien de canviar molt les coses i, els visitants, que estaven fent-ho bé, i que no es podien relaxar.

Els alacantins no van saber aprofitar que el CBT va estar molt erràtic en els llençaments a l’inici del tercer quart. Van aconseguir un 7-0 de parcial, però David Fernández, amb un gran triple, va posar el marcador 38-49. Poc a poc, es va començar a diluir el Lucentum, equip que es va veure obligat a anar a remolc des de massa aviat i que es va quedar sense forces. Gairebé al final del tercer període, Jamal Wilson va anotar un nou llançament de tres punts que ajudava els seus a finalitzar el quart 46-61.

Però va ser en el darrer quart quan van despertar els locals, esperonats per un pavelló que no va arribar ni a la mitja entrada, però que va estar al costat dels seus. Una falta en atac d’Orion, seguida d’un triple de José González van fer entrar totes les pors. A falta de tres minuts, Fuentes va anotar un triple que va situar l’electrònic en un perillós 60-66, encara que Orion, amb força encert en el tram final, va conduir el seu equip cap a la victòria.