Diari Més

El CBT intentarà assaltar Alacant amb la seva millor arma: la il·lusió

Els tarragonins inicien el seu camí cap a l’ascens jugant a Alacant, a partir de les vuit; el primer dels dos equips que guanyi dos partits, passa

Jamal, en una entrada a cistella.

El CBT intentarà assaltar Alacant amb la seva millor arma: la il·lusióJC Borrachero

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Club Bàsquet Tarragona afronta avui el primer dia en el seu camí cap al retorn a LEB Or. És un somni, molt complicat, complicadíssim, però no impossible. A més, és un d’aquells somnis que, sin no es compleix, no passa absolutament res, ja que la feina està feta.

Els homes de Berni Álvarez iniciaran el play-off d’ascens a la categoria de plata del bàsquet espanyol en una de les pistes que algun dia van acollir partits de quirats, i que ara busquen tornar a l’elit. El Lucentum Alacant rebrà el conjunt tarragoní aquest vespre, a partir de les vuit, en el que es preveu un partit vibrant, entre un equip, el local, que es veu amb l’obligació d’ascendir i un altre, el visitant, que arriba amb una única arma: la il·lusió.

Fins a vuit temporades ha disputat el Lucentum Alacant a l’ACB, una situació que, a banda de comptar amb el factor pista, motiva que els alacantins siguin els favorits en aquesta sèrie. Tot i això, en el món del bàsquet tot pot passar.

Els alacantins arriben a les eliminatòries d’ascens després d’haver finalitzat el campionat regular en quarta posició. A més, els valencians fan acte de presència al play-off després d’haver sumat cinc victòries de forma consecutiva, que van començar amb el relleu a la banqueta. La victòria del CBT, al Serrallo, contra el Lucentum (67-59), va motivar la destitució de Kuki Cruza, i l’arribada de Miguel Ángel Zapata.

Berni Álvarez arriba amb les forces justes, ja que dos dels seus jugadors no estaran al cent per cent aquest vespre. Possiblement jugarà, però Ferran Torres continuarà sent dubte. Les proves mèdiques realitzades descarten una lesió greu del pivot, però les molèsties a la cama esquerra no desapareixen, no està completament recuperat. David Mesa també arrossega molèsties. La seva participació està assegurada, però no en les condicions que ell voldria. Per últim, Jamal Wilson té molèsties en el turmell esquerre, i no ha entrenat durant la setmana, tot i que es preveu que pugui jugar.

Són perillosos

Noé Monroy, segon entrenador del club cebetista, va valorar el duel com una cita molt complicada, ja que es tracta «d’un partit contra un equip que, des que va perdre aquí, ha guanyat cinc partits seguits». Monroy té clar que el canvi d’entrenador els ha beneficiat, ja que «han incrementat el seu ritme de joc, així com l’anotació, mantenint la solidesa defensiva».

El segon tècnic del CBT creu que «Bowie és un jugador perillós, esquerrà, molt ràpid i que anota molt en 1x1 per la seva velocitat i la seva classe». A més, Monroy destaca que «és un equip on tothom hi aporta molt».

tracking