Diari Més

L'Osca, un equip que s'encomana a la velocitat de Darwin Machís

L’extrem és un dels millors futbolistes de Segona i, a més, fa poc que ha renovat amb el Granada, qui el té cedit als aragonesos

Darwin Machís

L'Osca, un equip que s'encomana a la velocitat de Darwin MachísCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La seva carrera resulta una mica estranya, almenys atípica en el món del futbol professional. Però a base d’esforç, ganes i, sobretot, qualitat a les seves botes, ha arribat a convertir-se en un dels millors futbolistes de la Segona Divisió i, de fet, no serà gens estrany que la pròxima campanya sigui un h0me important a la màxima categoria del futbol espanyol.

Es tracta de Darwin Machís, el millor futbolista, amb diferència, de l’Osca, pròxim rival del Nàstic aquest diumenge. Aquest jugador, de tan sols 23 anys, és el jugador que sempre busca el seu equip, un extrem dret que, en ocasions juga per l’esquerra, que és capaç de marxar de qualsevol contrari, crear perill i, a més, marcar gols.

Amb vuit dianes, Darwin Daniel Machís Marcano és el màxim realitzador de l’Osca, equip al qual l’ha cedit el Granada, de Primera Divisió. De fet, fa deu dies Machís va renovar el seu contracte amb el conjunt andalús fins el 30 de juny del 2020 assegurant-se el Granada, d’aquesta manera, un futbolista que està destinat a ser un jugador determinant en una categoria superior.

Al Nàstic són ben conscients que serà Mossa, dels futbolistes més fiables que té actualment l’equip, el que li tocarà ballar amb la més lletja. Machís destaca, a banda de la seva velocitat, per la seva intel·ligència sobre la gespa. És capaç de realitzar desmarcades que pocs poden preveure i, a més, gairebé totes elles efectives. Tot i ser dretà de naturalesa, no és gens estrany veure’l per l’esquerra, jugant a cama canviada, i buscant, llavors, diagonals que acabin amb trets a porteria.

Ve del futbol sala

Aquells que vulguin buscar un passat de Machís en el món del futbol es trobaran amb què aquest futbolista va iniciar-se en una altra disciplina, com és la del futbol sala. Va jugar amb la Selecció de Veneçuela del seu país d’aquest esport i, no va ser fins a l’agost del 2011, quan va debutar com a professional en el món del futbol. L’any següent va rebre el premi de millor juvenil del 2012 de Veneçuela i, a partir d’aquí, va començar la seva meteòrica carrera.

Darwin Machís va passar del Mineros de Guayana a l’Udinese, un dels punters del futbol italià. Com ha passat en altres ocasions, tot i ser fitxat pels transalpins va signar el seu contracte amb el Granada, que té una relació més que estreta amb l’Udinese. El debut del futbolista va ser amb el filial dels andalusos, i va marcar en la seva estrena, a Tercera Divisió.

Fins i tot, ha debutat amb el primer equip del Granada, davant del Rayo Vallecano, en un duel que es va jugar fa tres temporades i mitja. Aquesta temporada va ser cedit al Vitoria portuguès, i va acabar la campanya amb l’Hèrcules, a la Segona Divisió Espanyola. D’aquí va tornar al Granada per, després, acabar cedit a un Osca que, si s’acaba salvant, haurà d’agrair-ho, en gran part, a la participació de Machís, el jugador a seguir, sense dubte, diumenge.

tracking