Diari Més

El camí que porta a Primera

Vuit equips es postulen com a candidats a l’ascens directe, entre els quals apareix un sorprenent Nàstic

El camí que porta a Primera

El camí que porta a Primera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Segona Divisió ha arribat a aquell punt en el qual tothom s’ho juga tot. De fet, és una expressió comú en els entrenadors la que manifesta que tots els equips es juguen assolir o no els seus objectius en els deu darrers partits, mai abans.

Ja ha arribat aquest moment, i la categoria de plata no se n’escapa. De fet, aquesta Segona Divisió és la més igualada de les darreres temporades, sobretot pel que fa a la part alta on, fins el quinzè classificat, el Numància, té possibilitats de disputar la promoció per canviar de categoria.

Ara bé, de candidats a l’ascens directe a Primera Divisió n’hi ha menys. Si no hi ha sorpreses d’última hora, seran vuit els conjunts que es disputaran les dues places que donen dret a jugar la pròxima temporada a la màxima categoria. Aquests vuit equips viuen en vuit punts de diferència a la taula i, a falta de 30 per disputar-se, és una distància relativament assolible.

Alabès

Si avui finalitzés el campionat lliguer, un dels dos conjunts que pujaria directament és l’Alabès. Actual líder de la categoria, i amb números que provoquen enveja, els vitorians tenen un calendari relativament assequible, tot i que en aquesta categoria mai se sap. Hauran de rebre Tenerife, Elx, Valladolid, Ponferradina i Numància, per visitar Girona, Mallorca, Alcorcón, Bilbao Athlètic i, per últim, el Nou Estadi, per jugar contra el Nàstic. El fet que tothom s’hi jugui alguna cosa significa que no hi ha partit senzill i, per tant, l’Alabès haurà de suar gairebé tant, o tant com la resta.

Leganés

El Leganés tindrà un bon calendari a casa, però més complicat fora. Rebrà Valladolid, Ponferradina, Numància, Osca i Llagostera, però haurà de visitar camps complicats com els de l’Alcorcón, Nàstic, Oviedo o Mirandés, a banda del Bilbao Athlètic. Els madrilenys sorprenen com a segons classificats, i compten amb el millor coeficient entre gols marcats i encaixats, amb un +16.

Gimnàstic

Els rivals més forts de la categoria han de passar pel Nou Estadi, de forma que l’equip de Vicente Moreno es jugarà totes les seves opcions d’ascens davant de la seva pròpia afició. Oviedo, Mirandés, Leganés, Oasuna i Alabès, conjunts que aspiren absolutament a tot i que podrien jugar a la màxima categoria del futbol espanyol la pròxima temporada. Aquest Nàstic, que està sorprenent des de l’inici de la temporada, té clar que sumant molts punts a casa i rascant-ne algun fora (Osca, Llagostera, Almeria, Saragossa i Lugo), almenys tindrà molts números per disputar la promoció d’ascens, que ja tindria un mèrit majúscul.

Oviedo

El pròxim equip que visitarà el Nou Estadi és l’únic dels vuit aspirants a l’ascens que ha de disputar sis duels duels davant de la seva pròpia afició. Numància, Osca, Còrdova, Mirandés, Leganés i Osasuna han de passar pel Carlos Tartiere, mentre que els asturians, liderats per l’exgrana Generelo, han de jugar a Tarragona, a Palamós contra el Llagostera, a Almeria i, per finalitzar, a Saragossa.

El Còrdova

Pel que fa al Còrdova, últim equip que va visitar el Nou Estadi, compta amb un calendari força favorable. Rebrà equips teòricament assequibles com Albacete, Tenerife, Girona o Almeria, i també ha de visitar encara l’Osca i el Llagostera.

L’Alcorcón

Aquest convidat inesperat a pujar a Primera s’enfrontarà amb gairebé tots els aspirants a l’ascens directe i, de fet, finalitzarà la campanya rebent a l’Elx. Els madrilenys jugaran a casa contra Leganés, Osasuna i Alabès, de forma que es jugarà les opcions de pujar a terreny propi.

L’Osasuna

Els navarresos finalitzaran el campionat al Carlos Tartiere, en un duel espectacular que podria ser decisiu per als dos conjunts. La resta del calendari de l’Osasuna fins a finals de temporada sembla força assequible.

L’Elx

Aquest equip, que ha anat de menys a més, tindrà la complicació que, dels deu partits a disputar, sis seran lluny del seu estadi, i a terrenys complicats: Osasuna, Alabès, Tenerife, Còrdova, Mallorca i Alcorcón. Tindrà molt de mèrit si pugen directament.

tracking